De Rungis Food Fair vond plaats op Landgoed Vollenhove in De Bilt waar ook een historische groententuin aanwezig is
Een 'speurtocht' leidde naar Food Fair
Feesttenten van de Rungis Food Fair zijn in zicht
Francis Zonneveld Piek heet de gasten welkom
Robert Bovens is manager snijkeuken van Rungis. De vraag naar bewerkt product in de keuken groeit hard.
Shirley van der Linden heeft de specialties van Beekers Berries meegenomen
"Een groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam", aldus sapboer Joël Goudsmit. Hij bouwde zijn eerste saplab op zolder.
Miguel en Pedro van RiaFresh hebben zilte zeegroenten, geselecteerd in het Ria Formosa Natural Park Portugal en verder opgekweekt door RiaFresh meegenomen
Courgette Fleur is gespecialiseerd in courgette bloemen maar de stengels van de courgetteplant zijn ook eetbaar vertelt Nathalie Zwinkels van Courgette Fleur. "Ze kunnen bijvoorbeeld penne vervangen in koolhydraatarme gerechten."
Jan Kruijsse van De Zeeuwse Zeewierhandel merkt dat chefs steeds vaker in recepturen met zeewier gebruiken.
Team van Dutch Wasabi. Niet alleen de Wasabi wortel is eetbaar, de hele plant is bruikbaar in gerechten vertelt Sander van Kampen (tweede van rechts).
Jim Molenaar van Molenaar AGF heeft Noord Hollandse groenten meegenomen.
Wilco Wisse en Maurice Weijs met tomaten van Harvest House en speciale aandacht voor de Monterosa tomaat
Rungis verwelkomde bijna 350 gasten
Yoram, Francis, Gert Jan en Anne Fleur van Rungis brengen een toost uit op 150 seizoenen
Marinka van der Ark en Niels Honders van Looye Kweekers delen honingtomaten uit
Ricardo Lopes is shiitake specialist van Organic Nature uit Portugal
Anne Marie Borgdorff en Wilma van den Oever van GroentenFruit Huis komen inspiratie opdoen "en dat lukt wel hier!"
Chefs in spé van de Cas Spijkers Academie werken aan hun examenopdracht
Christophe Janson met sla en minigroenten aaan de bos van Pic Vert uit Frankrijk
Toon Roozen van Koppert Kress prikkelt de zintuigen van de chefs
David van Steenkiste van Herbas is van origine chef maar heeft zijn hart verloren aan het telen van kruiden
"Eetrijp is een must in de keuken" aldus Lianne van Leeuwen, Wilfred Slieker en Janita van de Ende van Natures Pride
Niet alleen groenten en fruit hadden een hoofdrol, Schimdt Zeevis was bijvoorbeeld ook aanwezig op de Rungis Food Fair
Leerlingen van de Cas Spijkers academie werken aan sterwaardige gerechten in het kader van hun examenopdracht
Geen bittere tonen in deze nieuwe variëteit aubergine vertelt Manuel van Doesburg van Eminent Food
Rob Jansen met de kersenbonbons van pure kers. "We hebben een missie om de kersen ook in hoofd- en voorgerechten te gebruiken."
Chefs Floris Versluijs van In de keuken van Floris en televisiekok Robert Kranenborg proeven bij Perry Falter, de man achter Ecoville, de biologische dochter van Rungis.
Perry showt het Peru assortiment met talloze variëteiten knolgroenten, pepers, mais en fruitsoorten
Marianne Brusse en Koen van Kessel van Evers Specials laten het kiem- en schoonproces van taugé zien en inspireren chefs om taugé ook in niet-Aziatische gerechten te gebruiken
Anja Kost, Angelique Martens en Siebren Meerema van Door inspireerden chefs met hapjes van witte paprika en tomaten
Chef Max Forschnes (links) van Keltenhof vertelt over de bereiding van wilde bloemkool en broccoli die zij leveren.
Leon van Basten verbaast chefs met het feit dat er meer dan 70 soorten paddenstoelen jaarrond beschikbaar zijn bij Funghi Funghi
Saskia Lammers en Megan Oldenburger van Puur Groenten met bijzondere rassen Aziatische groenten, bijzondere smaken en eetbare bloemen. "Telen voor chefs is topsport"
Gert Jan en Francis Zonneveld Piek startten ooit samen een groentespeciaalzaak maar richtten in 1989 Rungis op en leveren sindsdien aan horeca
Chefs in spé maken outdoor-ijs met behulp van vloeibaar stikstof
Ook deze chef in spé kookt zonder keuken en elektriciteit
Ambachtelijke friet van Friethoes van Quinty Eijk (l) en de chef achter de frituur
Herborist en biologische kruidenkweker Frank Radder stelt voortaan de term AGFK, met de K van Kruiden te gebruiken in plaats van AGF.
Dank je
Er ging iets mis met het versturen van uw bericht. Misschien is het gemarkeerd als spam, u kunt het na het lezen van een aantal andere artikelen later nogmaals proberen.
Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!
Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.