Opening aspergeseizoen 2010

De opening van het aspergeseizoen 2010 vond plaats in het Willem-Alexander Paviljoen in de Keukenhof
De opening van het aspergeseizoen 2010 vond plaats in het Willem-Alexander Paviljoen in de Keukenhof
Op de wandelpaden al volop bezoekers van de Keukenhof
Op de wandelpaden al volop bezoekers van de Keukenhof
In het paviljoen kon men ook genieten van de bloemenpracht
In het paviljoen kon men ook genieten van de bloemenpracht
Genodigden werden verwelkomd met een glaasje champagne
Genodigden werden verwelkomd met een glaasje champagne
Pieter Smits en de voorzitter van Raad van Bestuur van Keukenhof Holland brengen een toast uit
Pieter Smits en de voorzitter van Raad van Bestuur van Keukenhof Holland brengen een toast uit
Richard Wilms, van Aceera kijkt hoe de zoon van Pieter Smit vrolijk poseert
Richard Wilms, van Aceera kijkt hoe de zoon van Pieter Smit vrolijk poseert
Natuurlijk zijn ook de asperge-boer en boerin uit Brabant aanwezig en gekleed in de traditionele dracht
Natuurlijk zijn ook de asperge-boer en boerin uit Brabant aanwezig en gekleed in de traditionele dracht
Dhr. Jos Boots, Secretaris van de TuinBouw Businessclub Zuid-Nederland, wil graag bij de bloeiende azalea's poseren
Dhr. Jos Boots, Secretaris van de TuinBouw Businessclub Zuid-Nederland, wil graag bij de bloeiende azalea's poseren
Annemarie Gerards, hoofd PR van Keukenhof Holland, heet iedereen van harte welkom op deze bijzondere locatie waar kleuren en geuren ieders zintuigen strelen
Annemarie Gerards, hoofd PR van Keukenhof Holland, heet iedereen van harte welkom op deze bijzondere locatie waar kleuren en geuren ieders zintuigen strelen
"De voorzitter van Keukenhof Holland vertelt met enige trots dat hij vereerd is met de keuze van "zijn" park voor dit evenement "Asperges en onze bloemenpracht, 't heeft allebei met het voorjaar te maken..."
"De voorzitter van Keukenhof Holland vertelt met enige trots dat hij vereerd is met de keuze van "zijn" park voor dit evenement "Asperges en onze bloemenpracht, 't heeft allebei met het voorjaar te maken..."
"Pieter Smit van Hostellerie "de Hamert" in Wellerlooi vertelt dat het ooit "hier" begon met de asperges...onder een omgekeerde bloempot"
"Pieter Smit van Hostellerie "de Hamert" in Wellerlooi vertelt dat het ooit "hier" begon met de asperges...onder een omgekeerde bloempot"
Uiteraard stonden de bekende tassen van ZON gereed, met daarin alle denkbarre informatie over....asperges! Met gratis aspergeschiller
Uiteraard stonden de bekende tassen van ZON gereed, met daarin alle denkbarre informatie over....asperges! Met gratis aspergeschiller
"Hoe weet je dat de asperges vers zijn? Je moet ze horen zingen, als je ze langs elkaar wrijft.." Pieter Smit toont de top-kwaliteit"
"Hoe weet je dat de asperges vers zijn? Je moet ze horen zingen, als je ze langs elkaar wrijft.." Pieter Smit toont de top-kwaliteit"
Tja, daar is ze dan...de aspergekoningin 2010,de asperges dienen zelfs als haarversiering
Tja, daar is ze dan...de aspergekoningin 2010,de asperges dienen zelfs als haarversiering
Zij maakt de nieuwe ambassadeur bekend: Joop Braakhekke!
Zij maakt de nieuwe ambassadeur bekend: Joop Braakhekke!
Uiteraard houdt Joop een praatje, iets waar hij geen moeite mee heeft
Uiteraard houdt Joop een praatje, iets waar hij geen moeite mee heeft
Onder toezicht van de chef-koks mag het enorme ei van witte chocola opgestoken worden met een reuzen-aspergesteekmes
Onder toezicht van de chef-koks mag het enorme ei van witte chocola opgestoken worden met een reuzen-aspergesteekmes
Dit behoort niet tot de dagelijkse taken van Joop.....
Dit behoort niet tot de dagelijkse taken van Joop.....
Jawel....en wat zou erin zitten?
Jawel....en wat zou erin zitten?
Hoe kan het ook anders.....asperges
Hoe kan het ook anders.....asperges
Trots wordt het witte goud getoond
Trots wordt het witte goud getoond
Even een fotomoment, samen met de aspergekoningin en de Brabanders
Even een fotomoment, samen met de aspergekoningin en de Brabanders
"Daar is dan het eerste gerechtje, bereid door Hostellerie "de Hamert". Met een eetbare orchidee van Koppert Cress"
"Daar is dan het eerste gerechtje, bereid door Hostellerie "de Hamert". Met een eetbare orchidee van Koppert Cress"
Iedereen liet het zich goed smaken, er werd een heerlijke Vin d' Alsace bij geschonken
Iedereen liet het zich goed smaken, er werd een heerlijke Vin d' Alsace bij geschonken
"Roger Smits van Hostellerie "de Hamert"(rechts)is trots op "zijn" gerecht. Het smaakte dan ook voortreffelijk"
"Roger Smits van Hostellerie "de Hamert"(rechts)is trots op "zijn" gerecht. Het smaakte dan ook voortreffelijk"
"Afgevaardigde van "Huis ter Duin" in Noordwijk,(links)en verschillende mensen van bekende wijnhuizen laten zich de Vin d' Alsace goed smaken"
"Afgevaardigde van "Huis ter Duin" in Noordwijk,(links)en verschillende mensen van bekende wijnhuizen laten zich de Vin d' Alsace goed smaken"
Het tweede gerechtje: Geen slechte combinatie, geserveerd met verschillende soorten vis
Het tweede gerechtje: Geen slechte combinatie, geserveerd met verschillende soorten vis
Van SBS-6 willen ze Joop ook nog wel graag even een intervieuw afnemen
Van SBS-6 willen ze Joop ook nog wel graag even een intervieuw afnemen
De vice-voorzitter Jan Pennings, met Gerard van Loon(rechts),productmanager (paarse!)asperges bij the Greenery
De vice-voorzitter Jan Pennings, met Gerard van Loon(rechts),productmanager (paarse!)asperges bij the Greenery
Nog een gerechtje met gepaneerde asperges, heel apart en een heerlijke coquille
Nog een gerechtje met gepaneerde asperges, heel apart en een heerlijke coquille
"Het was gezellig "staand" tafelen"
"Het was gezellig "staand" tafelen"
En de temperatuur goed te doen, onder t glas...
En de temperatuur goed te doen, onder t glas...
Asperge met eendelever,(links) wat nu niet bij iedereen in de smaak viel
Asperge met eendelever,(links) wat nu niet bij iedereen in de smaak viel
Moeder en dochter Boekhout genoten van de heerlijke asperges...
Moeder en dochter Boekhout genoten van de heerlijke asperges...
Toch het allerlekkerste: het ouderwetse recept....
Toch het allerlekkerste: het ouderwetse recept....
Het geweldige team: de koks!
Het geweldige team: de koks!
Ze worden hartelijk bedankt door Joop Braakhekke
Ze worden hartelijk bedankt door Joop Braakhekke
Natuurlijk wel even poseren bij de tulpen, je komt ook niet iedere dag in Keukenhof
Natuurlijk wel even poseren bij de tulpen, je komt ook niet iedere dag in Keukenhof
Tot ziens, aspergekoningin!
Tot ziens, aspergekoningin!
We genieten nog even van de bloemenzee en gaan huiswaarts
We genieten nog even van de bloemenzee en gaan huiswaarts
…

© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven