Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijfsreportage M'Brouka in Agadir

"De Marokkaanse coöperatie M’Brouka exporteert jaarlijks 25.000 ton citrus. Dit komt neer op ongeveer 1200 containers ofwel vier à vijf per dag. "De belangrijkste markt voor ons is de Verenigde Staten, want daar wordt de helft van ons fruit naar geëxporteerd. Canada is voor ongeveer 25% verantwoordelijk voor de afname, er wordt ongeveer 10% geëxporteerd naar de Rotterdamse haven en de rest heeft een zeer diverse bestemming", zegt president Abderrazak Mouisset van Agri-Souss. In totaal beschikt M’Brouka over een areaal van ongeveer 1600 hectare. Dit is onderverdeeld in 600 hectare clementines, 300 hectare Nour, 100 hectare Navel, 250 hectare Salustiana, 300 hectare Maroc Late en 50 hectare aan overige variëteiten. Het eigen pakstation kent een oppervlakte van 25.000 m2 en er werken tussen de 50 en 400 mensen bij M’Brouka. Agri-Souss is verantwoordelijk voor de logistiek en de financiële afhandeling."
"De Marokkaanse coöperatie M’Brouka exporteert jaarlijks 25.000 ton citrus. Dit komt neer op ongeveer 1200 containers ofwel vier à vijf per dag. "De belangrijkste markt voor ons is de Verenigde Staten, want daar wordt de helft van ons fruit naar geëxporteerd. Canada is voor ongeveer 25% verantwoordelijk voor de afname, er wordt ongeveer 10% geëxporteerd naar de Rotterdamse haven en de rest heeft een zeer diverse bestemming", zegt president Abderrazak Mouisset van Agri-Souss. In totaal beschikt M’Brouka over een areaal van ongeveer 1600 hectare. Dit is onderverdeeld in 600 hectare clementines, 300 hectare Nour, 100 hectare Navel, 250 hectare Salustiana, 300 hectare Maroc Late en 50 hectare aan overige variëteiten. Het eigen pakstation kent een oppervlakte van 25.000 m2 en er werken tussen de 50 en 400 mensen bij M’Brouka. Agri-Souss is verantwoordelijk voor de logistiek en de financiële afhandeling."