Groentetraiteurs op bezoek bij Verstegen

Verstegen ligt nabij de Groothandelsmarkt Spaanse Polder in Rotterdam
Verstegen ligt nabij de Groothandelsmarkt Spaanse Polder in Rotterdam
Wim Landwaart van Landwaart Culinair legde de contacten tussen AGF-specialisten, die zich toeleggen op het traiteurschap, en Verstegen. Zij gingen op bezoek bij Verstegen en kregen een rondleiding in de fabriek en deden inspiratie op voor de komende kerstdagen tijdens de kookdemonstratie.
Wim Landwaart van Landwaart Culinair legde de contacten tussen AGF-specialisten, die zich toeleggen op het traiteurschap, en Verstegen. Zij gingen op bezoek bij Verstegen en kregen een rondleiding in de fabriek en deden inspiratie op voor de komende kerstdagen tijdens de kookdemonstratie.
Witte peper is en belangrijke productgroep van Verstegen. In de QIS (Quality Innovation Service)-ruimte is het gebruikt als decoratief meubilair.
Witte peper is en belangrijke productgroep van Verstegen. In de QIS (Quality Innovation Service)-ruimte is het gebruikt als decoratief meubilair.
Dit totaalplaatje van de presentatie van de diversiteit aan kruiden in het schap zou Verstegen graag bij alle retailers zien.
Dit totaalplaatje van de presentatie van de diversiteit aan kruiden in het schap zou Verstegen graag bij alle retailers zien.
Grootverpakkingen van Verstegen voor food en fresh service
Grootverpakkingen van Verstegen voor food en fresh service
Harrie Platzer van Verstegen legt de kernwaarden van Verstgen uit die groot op de muur staan geprint.
Harrie Platzer van Verstegen legt de kernwaarden van Verstgen uit die groot op de muur staan geprint.
Jos Hutten van Verstegen legt uit dat kwaliteit binnen Verstegen begint bij de oorsprong en tijdens het hele proces wordt gehandhaafd: in de grondstoffen, productieprocessen, de eindproducten en in de houding ten aanzien van het milieu. De certificaten voor HACCP, BRC, IFS, EKO / Skal, Halal, MVO, Prestatieladder, RiskPlaza, Sedex borgen de kwaliteit tijdens en van alle bedrijfsprocessen.
Jos Hutten van Verstegen legt uit dat kwaliteit binnen Verstegen begint bij de oorsprong en tijdens het hele proces wordt gehandhaafd: in de grondstoffen, productieprocessen, de eindproducten en in de houding ten aanzien van het milieu. De certificaten voor HACCP, BRC, IFS, EKO / Skal, Halal, MVO, Prestatieladder, RiskPlaza, Sedex borgen de kwaliteit tijdens en van alle bedrijfsprocessen.
Wit gekalkte nootmuskaat, een gebruik dat nog stamt uit de VOC-tijd en nog altijd voor de Nederlandse markt wordt toegepast. In de gouden eeuw zorgde Nederland voor het alleenrecht in de handel van nootmuskaat. Het kalken van de noten zorgde ervoor dat de kiemkracht verloren gaat, zo konden de plantage eigenaren verspreiding van de teelt voorkomen.
Wit gekalkte nootmuskaat, een gebruik dat nog stamt uit de VOC-tijd en nog altijd voor de Nederlandse markt wordt toegepast. In de gouden eeuw zorgde Nederland voor het alleenrecht in de handel van nootmuskaat. Het kalken van de noten zorgde ervoor dat de kiemkracht verloren gaat, zo konden de plantage eigenaren verspreiding van de teelt voorkomen.
Jos Schouten (groenteman met 3 sterren kijkt toe hoe collega Frank Zwaan aan de witte peper ruikt. Verstegen koopt al haar hele bestaan, 129 jaar, alleen witte peper van het Indonesische eiland Banka, welke onder de naam Muntok peper verkocht wordt. Muntok is de naam van de oude haven van het eiland. De peper ondergaat een fermentatieproces wat zorgt voor een soort stallucht. Etherische oliën uit peper zijn ook grondstof voor parfums en andere geurstoffen. Verstegen behoudt deze oliën, waardoor kun je zonder 'niesgevaar' aan de peper kunt ruiken en de stallucht kunt herkennen.
Jos Schouten (groenteman met 3 sterren kijkt toe hoe collega Frank Zwaan aan de witte peper ruikt. Verstegen koopt al haar hele bestaan, 129 jaar, alleen witte peper van het Indonesische eiland Banka, welke onder de naam Muntok peper verkocht wordt. Muntok is de naam van de oude haven van het eiland. De peper ondergaat een fermentatieproces wat zorgt voor een soort stallucht. Etherische oliën uit peper zijn ook grondstof voor parfums en andere geurstoffen. Verstegen behoudt deze oliën, waardoor kun je zonder 'niesgevaar' aan de peper kunt ruiken en de stallucht kunt herkennen.
Het assortiment van Verstegen bevat honderden kruiden afkomstig vanuit de hele wereld.
Het assortiment van Verstegen bevat honderden kruiden afkomstig vanuit de hele wereld.
De grote bussen met Italiaanse kruiden bestemd voor food service zijn tegenwoordig voorzien van een moderne maaldop vertelt Jos Hutten van Verstegen. Op het etiket staat het verhaal van de herkomst.
De grote bussen met Italiaanse kruiden bestemd voor food service zijn tegenwoordig voorzien van een moderne maaldop vertelt Jos Hutten van Verstegen. Op het etiket staat het verhaal van de herkomst.
Kruiden en specerijen worden vaak geassocieerd met vlees en vis. Verstegen ontwikkelde al jaren geleden diverse kruidenmixen voor stamppotten en legt zich steeds meer toe op de productgroep groenten.
Kruiden en specerijen worden vaak geassocieerd met vlees en vis. Verstegen ontwikkelde al jaren geleden diverse kruidenmixen voor stamppotten en legt zich steeds meer toe op de productgroep groenten.
De groentetraiteurs maken zich klaar voor een hygiënisch ingepakt bezoekje aan de fabrieksruimtes. Wie herkent de man op de foto?
De groentetraiteurs maken zich klaar voor een hygiënisch ingepakt bezoekje aan de fabrieksruimtes. Wie herkent de man op de foto?
Verstegen heeft droge en natte kruidenmixen voor ovenplaatgerechten, samengesteld in samenwerking met tv chef-kok Robert Kranenborg. Via foodpairing zijn smaken die op moluculair niveau goed bij elkaar passen gevonden, de rechter bakplaat bevat groenten met aardse smaken (pompoen en bieten) die gekruid zijn met onder andere foelie en daslook.
Verstegen heeft droge en natte kruidenmixen voor ovenplaatgerechten, samengesteld in samenwerking met tv chef-kok Robert Kranenborg. Via foodpairing zijn smaken die op moluculair niveau goed bij elkaar passen gevonden, de rechter bakplaat bevat groenten met aardse smaken (pompoen en bieten) die gekruid zijn met onder andere foelie en daslook.
De groentetraiteurs netjes op een rijtje om de aanwijzingen van Verstgenkok Rob van Giessen goed te kunnen volgen
De groentetraiteurs netjes op een rijtje om de aanwijzingen van Verstgenkok Rob van Giessen goed te kunnen volgen
Het is natuurlijk ook een gelegenheid om even een gezond drankje te nuttigen
Het is natuurlijk ook een gelegenheid om even een gezond drankje te nuttigen
Groentespecialisten hebben het gezellig onder elkaar
Groentespecialisten hebben het gezellig onder elkaar
Onderling kennis uitwisselen is ook een belangrijke bezigheid
Onderling kennis uitwisselen is ook een belangrijke bezigheid
"Kok Rob van Giessen toonde de mogelijkheden van de sous-vide techniek voor vleesgerechten en rijst. Sous- vide is makkelijk werken, vertelt hij. Producten worden vacuüm verpakt en vervolgens gegaard op een constante temperatuur naar keuze (0 tot 100 graden) in een waterbad. Door vervolgens sous-vide gegaarde maaltijd(componenten) snel terug te koelen zijn ze na bereiding enkele dagen tot een week houdbaar in de koeling. "Sous-vide geeft het gemak van voorbereiding, zeker voor de kersttijd", aldus Rob."
"Kok Rob van Giessen toonde de mogelijkheden van de sous-vide techniek voor vleesgerechten en rijst. Sous- vide is makkelijk werken, vertelt hij. Producten worden vacuüm verpakt en vervolgens gegaard op een constante temperatuur naar keuze (0 tot 100 graden) in een waterbad. Door vervolgens sous-vide gegaarde maaltijd(componenten) snel terug te koelen zijn ze na bereiding enkele dagen tot een week houdbaar in de koeling. "Sous-vide geeft het gemak van voorbereiding, zeker voor de kersttijd", aldus Rob."
Door binding toe te voegen aan het vlees tijdens het sous-vide garen worden alle smaken gebonden in de saus met als bijkomend voordeel een hoger rendement.
Door binding toe te voegen aan het vlees tijdens het sous-vide garen worden alle smaken gebonden in de saus met als bijkomend voordeel een hoger rendement.
Kumar's curries en bumbu's zijn een nieuwe loot aan Verstegen. De kruidenpasta's zijn samengesteld door Suresh Kumar die als chef in de beste Aziatische restaurants van Europa werkte.
Kumar's curries en bumbu's zijn een nieuwe loot aan Verstegen. De kruidenpasta's zijn samengesteld door Suresh Kumar die als chef in de beste Aziatische restaurants van Europa werkte.
Rob van Giessen op weg met de overplaatschotel
Rob van Giessen op weg met de overplaatschotel
De groentetraiteurs zijn leergierig maar het wordt niet hands-on. Koken laten de groentespecialistn dit keer over aan de Verstegen koks.
De groentetraiteurs zijn leergierig maar het wordt niet hands-on. Koken laten de groentespecialistn dit keer over aan de Verstegen koks.
Voorbeeld gerechten en bijpassende smaakmakers ter inspiratie voor de AGF-speciaalzaak
Voorbeeld gerechten en bijpassende smaakmakers ter inspiratie voor de AGF-speciaalzaak
Deze gerechtjes vielen ook qua presentatie in de smaak bij de groentetraiteurs. Ze kunnen met ring en al de oven in.
Deze gerechtjes vielen ook qua presentatie in de smaak bij de groentetraiteurs. Ze kunnen met ring en al de oven in.
Overzicht van de presentatie die Verstegen maakte voor de groentetraiteurs, het gaat daarbij om groenten, kruiden en gemak.
Overzicht van de presentatie die Verstegen maakte voor de groentetraiteurs, het gaat daarbij om groenten, kruiden en gemak.
De ideeën van Verstegen worden nader bekeken.
De ideeën van Verstegen worden nader bekeken.
Jeroen in de weer met de specerijen van Verstegen.
Jeroen in de weer met de specerijen van Verstegen.
Er valt veel te leren van kok Rob van Giessen, die de volle aandacht van de groentetraiteurs krijgt
Er valt veel te leren van kok Rob van Giessen, die de volle aandacht van de groentetraiteurs krijgt
AGF-specialisten en groentemannen met ster Ton Kanters uit Schijndel en Rob Verschoor uit Ridderkerk.
AGF-specialisten en groentemannen met ster Ton Kanters uit Schijndel en Rob Verschoor uit Ridderkerk.
Bedrijfsadviseur Andrea Paffarini van ADN met groenteman met ster Erik Berends die uit Haaren (Groningen) richting Rotterdam kwam.
Bedrijfsadviseur Andrea Paffarini van ADN met groenteman met ster Erik Berends die uit Haaren (Groningen) richting Rotterdam kwam.
AGF-specialisten en traiteurs: Cartouche, Frank Zwaan en Frank Meuleman
AGF-specialisten en traiteurs: Cartouche, Frank Zwaan en Frank Meuleman
AGF-specialisten Wim Landwaart, Gijs van de Hoef (3 sterren 2017) en Cees Hakkert
AGF-specialisten Wim Landwaart, Gijs van de Hoef (3 sterren 2017) en Cees Hakkert
De ovenplaat met de aardse smaken van pompoen, biet, aangevuld met tomaat, feta en een kruidenmix van Verstegen
De ovenplaat met de aardse smaken van pompoen, biet, aangevuld met tomaat, feta en een kruidenmix van Verstegen
De ovenplaten gaan in het self cooking center van Rational
De ovenplaten gaan in het self cooking center van Rational
Deze kleurrijke en glanzende groentegerechten kunnen met ring en al de oven in.
Deze kleurrijke en glanzende groentegerechten kunnen met ring en al de oven in.
Mole Yucatán zorgt voor smaak en glans van groentegerechten
Mole Yucatán zorgt voor smaak en glans van groentegerechten
Nog meer uitleg over kooktechnieken en de juiste kruiden
Nog meer uitleg over kooktechnieken en de juiste kruiden
Wim Landwaart bracht het toetje mee, een mango taart die een finishing touch kreeg van Verstegens Fruit pepper lemon.
Wim Landwaart bracht het toetje mee, een mango taart die een finishing touch kreeg van Verstegens Fruit pepper lemon.

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven