Marc van Vooren halveert een knol om de kwaliteit van de afgelopen oogst te bekijken.
Telers bekijken de knolselderij van Iltom, het bedrijf van Marc van Vooren.
De grond is droog in Sluis het teeltgebied van Marc van Vooren.
"Inspectie van de grond en planten. "Ze staan er mooi bij ondanks de droogte", vinden de telers."
Marc van Vooren laat zien dat het wortelstelsel goed is ontwikkeld. De droogte vertraagt de groei maar hopelijk kan de knol zich komende maanden goed ontwikkelen.
Een bezoek aan de verwerkingshal van Iltom.
Wasserij- en verpakkingslijnen voor de versmarkt bij Iltom.
Henk Leenheer van Noorddam Plants verzorgt voor veel telers het plantmateriaal.
Michiel de Jager (l) en Piet Koomans van den Dries zijn beide akkerbouwers en telers van knolselderij. Michiel teelt ongeveer 12 hectare, Piet heeft een areaal van ongeveer 20 hectare.
Met zijn allen in de bus voor het bezoeken van drie bedrijven
Telers Jaap de Lint (l) en Ted Vaalburg telen respectievelijk 10 en 100 hectare aan knolselderij. Ted teelt zowel reguliere als biologische knolselderij.
Rob van den Bos en Emmelie van de Velde van Bejo genieten van de knolselderijsoep
Adrien Rochette van Novisem en de heer Goense
Jan Paul Goense is akkerbouwer met 7 hectare aan knolselderij
Kees Vrolijk is voorzitter van de knolselderijtelersvereniging en teelt zelf 35 hectare aan knolselderij
Teler De Jager heeft een areaal van ongeveer 11 hectare aan knolselderij
Na de knolselderij geniet Leon Jacobse van een broodje. Leon heeft een areaal van 35 hectare aan knolselderij.
Laurens den Hartigh (l) is teler en verwerker van knolselderij en heeft een areaal van 24 hectare. Arjan van Hassel werkt bij Tolsma-Grisnich, specialist op het gebied van bewaren en primair verwerken van onder andere knolselderij. Arjan heeft 2,7 hectare aan knolselderij.
Telers Gert Pons (10 hectare) en Cees Breure (50 hectare). Cees wast en verpakt ook knolselderij.
Frans Vrolijk is bezig om zijn bedrijf over te dragen aan zoon Kees, die voorzitter is van de knolselderijtelersvereniging.
Kees jr. Vrolijk die net als zijn vader Kees en opa Frans gedesinteresseerd is in de knolselderij teelt.
Nanne Kooiman van Nanne Kooiman Mechanisatie en teler met een areaal van 7,5 hectare Gert-Jan de Jager
De heer Heemals van Heemels Agro teelt sperziebonen en 40 hectare aan knolselderij. Naast hem Ann Demelenaere van zaadleverancier Nunhems
Als dank voor de rondleiding en lunch met knolselderijsoep bij Iltom een Boer Ted pakket voor Marc van Vooren (l) en zijn vrouw
Arno van Oers van Rijk Zwaan
Ben Noordam van Noordam Plants
Nanne Kooiman (l) van het gelijknamige mechanisatiebedrijf zit naast teler Peter Moors
Hendrik Visser is teler van 15 hectare knolselderij
Ook de jeugd is vertegenwoordigd bij de studiereis. Hier zitten Jacco Bliek (l) en Reinier Stoutjesdijk
Harry Machielse en zijn zoon Lars. Harry teelt gemiddeld 5 hectare aan knolselderij.
Kees Stoutjesdijke en Cees Jansen verbouwen gezamenlijk 25 hectare aan knolselderij.
Marieke Mulders van Hazera en akkerbouwer/knolselderij teler Orjan Schrauwen (5 hectare knolselderij)
Teler Leon van Es heeft ongeveer 40 hectare aan knolselderij
Hein Defour (l) en Bart Parrein van Agri Planter
Michiel Otte zit klaar voor de presentatie van Ardo
Annemiek Hermus van Rijk Zwaan en teler van 7 hectare aan knolselderij Willem Romme
Bart Parrein (r) introduceert de familie Tavenier. Twee mannen en twee vrouwen runnen het bedrijf waarbij het helemaal om efficiëntie draait.
Bart Parrein legt de werking van de Agri Planter uit die industrieteler Tavenier heeft mee helpen ontwikkelen.
Industrieteler Tavenier en zijn zoon nemen het pakket van Boer Ted in ontvangst
Een groepsfoto op het knolselderijveld van Tavenier
Voor de rondleiding door de diepvriesfabriek van Ardo kregen de deelnemers eerste een presentatie over het bedrijf in het hoofdgebouw.
Veronique Derumeaux is gastvrouw van Ardo en vertelt over de historie, productie en missie van Ardo
Deelnemers tokken tijdelijk een hygiënisch uniform aan voor een bezoek aan de diepvriesfabriek van Ardo
Verse producten van Ted Vaalburg (l) als dank voor het bezoek aan Ardo. Hij vertelt aan Veronique Derumeaux en Jan Hanssens over de diepvries Ovaalburger die via Boer Ted te koop is.
Deelnemers aan de knolselderij studiedag gaan De Wildeman in Tielt binnen voor het diner.
Gezellig afsluiting van de studiedag met een diner waarin knolselderij soep niet ontbrak.
Bart Parrein (l) organiseerde het Belgische deel van de studiedag en werd ook bedankt met een boer Ted pakket.
Dank je
Er ging iets mis met het versturen van uw bericht. Misschien is het gemarkeerd als spam, u kunt het na het lezen van een aantal andere artikelen later nogmaals proberen.
Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!
Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.