Gastvrij Rotterdam 2016

Rösti producten van Aviko als basis voor een mooi opgemaakt bord. Koks konden inspiratie opdoen. Aviko wil laten zien wat je met hun product kan.
Rösti producten van Aviko als basis voor een mooi opgemaakt bord. Koks konden inspiratie opdoen. Aviko wil laten zien wat je met hun product kan.
Je kunt zoveel meer met Aviko. Beleving en inspiratie op de Aviko stand. V.l.n.r.: Arold Zwoferink, Dirk Jan van der Meij, Marco Hellebrand.
Je kunt zoveel meer met Aviko. Beleving en inspiratie op de Aviko stand. V.l.n.r.: Arold Zwoferink, Dirk Jan van der Meij, Marco Hellebrand.
Frites uit Zuyd. Quirin van Engelshoven toont de vers bereide kwaliteitsfriet die gemaakt is van het aardappelras Agria.
Frites uit Zuyd. Quirin van Engelshoven toont de vers bereide kwaliteitsfriet die gemaakt is van het aardappelras Agria.
Driessen Food is specialist in vis, vlees, agf en zuivel voor de gastronomie. Christiaan Driessen vertelt dat het bedrijf 3 maal per week haar inkopen doet in de buik van Europa 'Rungis' te Parijs. Het bedrijft beschikt over een eigen groentensnijderij en is 6 dagen per week open. Leuk om te horen dat de gemiddelde kiloprijs voor AGF euro 2,50 is en dat dat voor vlees en vis euro 12.50 p/kg is.
Driessen Food is specialist in vis, vlees, agf en zuivel voor de gastronomie. Christiaan Driessen vertelt dat het bedrijf 3 maal per week haar inkopen doet in de buik van Europa 'Rungis' te Parijs. Het bedrijft beschikt over een eigen groentensnijderij en is 6 dagen per week open. Leuk om te horen dat de gemiddelde kiloprijs voor AGF euro 2,50 is en dat dat voor vlees en vis euro 12.50 p/kg is.
Ramon Dekker en Alex Poortinga laten het nieuwe sapje zien. Appel/rabarbersap. Ook heeft het bedrijf nieuwe etiketten, een nieuw logo en een nieuwe slogan: 'Het sap waar je de smaak ziet zitten.' Deze slogan sluit mooi aan bij het zichtbare pulp onder in de fles. Flevosap teelt op 35 hectare appels en conference peren
Ramon Dekker en Alex Poortinga laten het nieuwe sapje zien. Appel/rabarbersap. Ook heeft het bedrijf nieuwe etiketten, een nieuw logo en een nieuwe slogan: 'Het sap waar je de smaak ziet zitten.' Deze slogan sluit mooi aan bij het zichtbare pulp onder in de fles. Flevosap teelt op 35 hectare appels en conference peren
Uikc Potato Products heeft een nieuw product in het assortiment opgenomen: De Hasselback Potatoe. Een over de lengte, om de 3 mm, ingesneden voorgebakken aardappel. Toont prachtig als garnituur op het bord en is beschikbaar in een versie zeezout en zwarte peper. De bewerkte aardappellijn van Quik's bestaat uit voorgekookt, volledig gekookt en voorgebakken aardappelproducten: v.l.n.r. Kees van Veldhoven de nieuwe smaakadviseur, Peter Quik, Marco van Helden, Lobke Smits en Kees van der Burg.
Uikc Potato Products heeft een nieuw product in het assortiment opgenomen: De Hasselback Potatoe. Een over de lengte, om de 3 mm, ingesneden voorgebakken aardappel. Toont prachtig als garnituur op het bord en is beschikbaar in een versie zeezout en zwarte peper. De bewerkte aardappellijn van Quik's bestaat uit voorgekookt, volledig gekookt en voorgebakken aardappelproducten: v.l.n.r. Kees van Veldhoven de nieuwe smaakadviseur, Peter Quik, Marco van Helden, Lobke Smits en Kees van der Burg.
Bresc de knoflookspecialist. Het assortiment omvat heel veel met knoflook bereide producten. Culinair adviseur, Paul Driehuis laat zwarte knoflook zien. Dit is gefermenteerde witte knoflook waarbij door fermentatie de eiwitten en koolhydraten zorgen voor een andere smaak en kleur. Zo ontstaat een vijfde smaak: umami. De 'basissmaken': zoet, zout, bitter en zuur kent iedereen. Een smaak omschrijven is altijd moeilijk en dit geldt in het bijzonder voor de umamismaak die niet kan terugvallen op de bekende basissmaken. Woorden als hartig, vleessmaak en bouillonachtig kunnen de umamismaak niet omschrijven. Tot op vandaag is geen enkele Westerse taal erin geslaagd een eigen term voor de vijfde smaak in te voeren. Daarom wordt hiervoor nog steeds de Japanse benaming gebruikt.
Bresc de knoflookspecialist. Het assortiment omvat heel veel met knoflook bereide producten. Culinair adviseur, Paul Driehuis laat zwarte knoflook zien. Dit is gefermenteerde witte knoflook waarbij door fermentatie de eiwitten en koolhydraten zorgen voor een andere smaak en kleur. Zo ontstaat een vijfde smaak: umami. De 'basissmaken': zoet, zout, bitter en zuur kent iedereen. Een smaak omschrijven is altijd moeilijk en dit geldt in het bijzonder voor de umamismaak die niet kan terugvallen op de bekende basissmaken. Woorden als hartig, vleessmaak en bouillonachtig kunnen de umamismaak niet omschrijven. Tot op vandaag is geen enkele Westerse taal erin geslaagd een eigen term voor de vijfde smaak in te voeren. Daarom wordt hiervoor nog steeds de Japanse benaming gebruikt.
Michel Lankhaar van Koppert Cress en Jan Willem Postmus van Smeding.
Michel Lankhaar van Koppert Cress en Jan Willem Postmus van Smeding.
Michel Lankhaar en Job Struik de nieuwe 'culinair adviseur' van Koppert Cress. Hij liet mensen proeven, ruiken en voelen. Zo proefden wij een heerlijk infusion van Cardamom leaves en Shiso leaves. Een andere smaakverassing was; verse gember, Sereh stengel en kafier lime leaves.
Michel Lankhaar en Job Struik de nieuwe 'culinair adviseur' van Koppert Cress. Hij liet mensen proeven, ruiken en voelen. Zo proefden wij een heerlijk infusion van Cardamom leaves en Shiso leaves. Een andere smaakverassing was; verse gember, Sereh stengel en kafier lime leaves.
Sander Bollen en Willy Mooren van Hermit op de Koppert stand. Zij weten met hun Nederlandse Gin, gemaakt met Zeeuws Oosterschelde water een zachte, frisse smaak te creëren met een licht zoete afdronk.
Sander Bollen en Willy Mooren van Hermit op de Koppert stand. Zij weten met hun Nederlandse Gin, gemaakt met Zeeuws Oosterschelde water een zachte, frisse smaak te creëren met een licht zoete afdronk.
Rungis zorgt altijd voor smaak, kleur en vorm verrassingen. Op de foto ziet u radijs. Bleuskin, Redmeat en Greenmeat radijs. Deze zijn verwant aan de Rettich en decoratief voor de kok.
Rungis zorgt altijd voor smaak, kleur en vorm verrassingen. Op de foto ziet u radijs. Bleuskin, Redmeat en Greenmeat radijs. Deze zijn verwant aan de Rettich en decoratief voor de kok.
Het Rungis team: v.l.n.r.: Patrick Spitshoven, Francis Zonneveld Piek, Niels van den Berg, Gerard den Woedt en Frank van Vuure.
Het Rungis team: v.l.n.r.: Patrick Spitshoven, Francis Zonneveld Piek, Niels van den Berg, Gerard den Woedt en Frank van Vuure.
Een nieuwe 'Fresh Line' smaak bij Peka Kroef is de aardappelgratin met 4 kazen. In de gratin zijn Gorgonzola, Mozzarella, Emmental en Gouda kaas verwerkt. Het product is verkrijgbaar in 2 kilo verpakking. V.l.n.r. Harm Zon, Daan Spee en Paul de Wit.
Een nieuwe 'Fresh Line' smaak bij Peka Kroef is de aardappelgratin met 4 kazen. In de gratin zijn Gorgonzola, Mozzarella, Emmental en Gouda kaas verwerkt. Het product is verkrijgbaar in 2 kilo verpakking. V.l.n.r. Harm Zon, Daan Spee en Paul de Wit.
Veel speciale producten bij Van Gelder Groenten en Fruit. Sander Broerse, Michael van Lierop en Hans den Boer.
Veel speciale producten bij Van Gelder Groenten en Fruit. Sander Broerse, Michael van Lierop en Hans den Boer.
Lazy Foods, Ron van de Vloed, de Guacamole specialist.
Lazy Foods, Ron van de Vloed, de Guacamole specialist.
Patrick Gronert van Bieze de maaltijdsaladespecialist.
Patrick Gronert van Bieze de maaltijdsaladespecialist.
Kok Niven Kuzz kookte in de kas voor Van Gelder om zo AGF te promoten.
Kok Niven Kuzz kookte in de kas voor Van Gelder om zo AGF te promoten.
Woertman Nederland BV, Johan van Wijk en Theo Bos. Zij verkopen sap- en sinaasappelpersen maar ook blenders en vaatwassystemen.
Woertman Nederland BV, Johan van Wijk en Theo Bos. Zij verkopen sap- en sinaasappelpersen maar ook blenders en vaatwassystemen.
Gerben Molenaar van Citrocasa bij de nieuwste kleine horeca sinaasappelpers. Het systeem is gepatenteerd op het perssysteem en de schilafwerking.
Gerben Molenaar van Citrocasa bij de nieuwste kleine horeca sinaasappelpers. Het systeem is gepatenteerd op het perssysteem en de schilafwerking.
Heuschen & Schrouff is ook sterk in taugé. Raymond Vanhingel en Harry Joosten.
Heuschen & Schrouff is ook sterk in taugé. Raymond Vanhingel en Harry Joosten.
Tijd voor een visje.
Tijd voor een visje.
Van Kempen Fruitsappen, Jan Willem en Jan van Kempen.
Van Kempen Fruitsappen, Jan Willem en Jan van Kempen.
Udea de biospecialist. Dennis van den Berk en Roy van de Breevaart.
Udea de biospecialist. Dennis van den Berk en Roy van de Breevaart.
"Kees Mourits van Vers Select houdt een bord vast van de "Frietfabriek". Een eigen merk friet dat geproduceerd wordt op de productielocatie in Bergen op Zoom. deze friet wordt geleverd aan de horeca en is traditionele, verse voorgebakken friet in de maat 14 mm. Vers select staat voor groothandel AGF met een breed assortiment AGF. Iedere week wordt er ingekocht op Rungis in Parijs. Het bedrijf is 7 dagen per week geopend. De distributie wordt gedaan vanuit de locatie Oud Beijerland."
"Kees Mourits van Vers Select houdt een bord vast van de "Frietfabriek". Een eigen merk friet dat geproduceerd wordt op de productielocatie in Bergen op Zoom. deze friet wordt geleverd aan de horeca en is traditionele, verse voorgebakken friet in de maat 14 mm. Vers select staat voor groothandel AGF met een breed assortiment AGF. Iedere week wordt er ingekocht op Rungis in Parijs. Het bedrijf is 7 dagen per week geopend. De distributie wordt gedaan vanuit de locatie Oud Beijerland."
Teun van de Berg van Makro.
Teun van de Berg van Makro.
Fresh Fruit Express. Uko Vegter, Andrea Boerlage en Ninja Hoofdman staan voor hun Smoothies, Milkshakes en Cocktails.
Fresh Fruit Express. Uko Vegter, Andrea Boerlage en Ninja Hoofdman staan voor hun Smoothies, Milkshakes en Cocktails.
Stefan Smits vertelt een Primeur over Nutsupply: Sinds 1 september is de specialist in noten en zuidvruchten gevestigd op het Food Center Westland.
Stefan Smits vertelt een Primeur over Nutsupply: Sinds 1 september is de specialist in noten en zuidvruchten gevestigd op het Food Center Westland.
GRO staat voor Green Recycled Organics. Dit bedrijf maakt gebruik van reststromen uit de horeca voor de productie van oesterzwammen. Via o.a. Deli XL wordt vanuit de horeca koffiedik ingezameld wat verzameld wordt bij paddenstoelteler John Verbruggen te Gemert. Het koffiedik wordt gebruikt als voedingsbodem voor de teelt van de grijze oesterzwam, de zgn. spoorhoudende oerpaddenstoel. Deze oesterzwammen worden via Deli XL, Sligro, VHCJonges, Hanos en Van Gelder verkocht aan de horeca (waar het koffiedik vandaan komt) en worden verwerkt in hamburgers, kroketten, ragoutbroodjes en bitterballen. Ook is een ovenkroket beschikbaar. Rudy van der Aar en Wouter Adamse.
GRO staat voor Green Recycled Organics. Dit bedrijf maakt gebruik van reststromen uit de horeca voor de productie van oesterzwammen. Via o.a. Deli XL wordt vanuit de horeca koffiedik ingezameld wat verzameld wordt bij paddenstoelteler John Verbruggen te Gemert. Het koffiedik wordt gebruikt als voedingsbodem voor de teelt van de grijze oesterzwam, de zgn. spoorhoudende oerpaddenstoel. Deze oesterzwammen worden via Deli XL, Sligro, VHCJonges, Hanos en Van Gelder verkocht aan de horeca (waar het koffiedik vandaan komt) en worden verwerkt in hamburgers, kroketten, ragoutbroodjes en bitterballen. Ook is een ovenkroket beschikbaar. Rudy van der Aar en Wouter Adamse.
Lisa Verhaal bakt de Jonathan Bieterbal voor de beursbezoekers. De bieterbal is een vegetarische groentesnack die voor 70% bestaat uit biologisch/dynamische geteelde bieten. Bedenker van de bieterbal is Jonatham Karpathios.
Lisa Verhaal bakt de Jonathan Bieterbal voor de beursbezoekers. De bieterbal is een vegetarische groentesnack die voor 70% bestaat uit biologisch/dynamische geteelde bieten. Bedenker van de bieterbal is Jonatham Karpathios.
Fris gedroogd fruit. Hans Aponthowel vertelt dat het bedrijf sinds kort levert aan Siere AGF te Leiden. Het gaat hier dan om de 1 kilobakken met bananen-, minivijgen-, cranberries-, pruimen- en abrikozenstukjes voor de Van der Valk exclusief hotels. De gedroogde fruitstukjes worden bv geserveerd bij het ontbijt voor in zuivelproducten.
Fris gedroogd fruit. Hans Aponthowel vertelt dat het bedrijf sinds kort levert aan Siere AGF te Leiden. Het gaat hier dan om de 1 kilobakken met bananen-, minivijgen-, cranberries-, pruimen- en abrikozenstukjes voor de Van der Valk exclusief hotels. De gedroogde fruitstukjes worden bv geserveerd bij het ontbijt voor in zuivelproducten.
Schulp Vruchtensappen heeft een nieuwe smaak toegevoegd aan het assortiment. Appel/Rabarber in een mengverhouding van 80/20 wat zorgt voor een milde zuur/zoete smaak.Links Elger Wiersma en Carl de Ganz druk in gesprek met een klant.
Schulp Vruchtensappen heeft een nieuwe smaak toegevoegd aan het assortiment. Appel/Rabarber in een mengverhouding van 80/20 wat zorgt voor een milde zuur/zoete smaak.Links Elger Wiersma en Carl de Ganz druk in gesprek met een klant.
Winterhalter is leverancier van vaatwasser voor horeca en industrie.
Winterhalter is leverancier van vaatwasser voor horeca en industrie.

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven