Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Openhuis Denja

Het bedrijfspand van Denja B.V. aan de Nijverheidsweg 5 te Sint Maartensdijk.
Het bedrijfspand van Denja B.V. aan de Nijverheidsweg 5 te Sint Maartensdijk.
Directeur Rien van Meel vertelt trots over de laatste ontwikkelingen van het bedrijf.
Directeur Rien van Meel vertelt trots over de laatste ontwikkelingen van het bedrijf.
Via de hal waar de verpakkingsmaterialen liggen opgeslagen, worden de genodigden meegenomen voor een rondleiding door het pand.
Via de hal waar de verpakkingsmaterialen liggen opgeslagen, worden de genodigden meegenomen voor een rondleiding door het pand.
Het laboratorium, de hele dag wordt hier alles zorgvuldig gecontroleerd.
Het laboratorium, de hele dag wordt hier alles zorgvuldig gecontroleerd.
Eerst verplicht door de hygienesluis.
Eerst verplicht door de hygienesluis.
De afdeling technische dienst.
De afdeling technische dienst.
Buiten op het terrein bevindt zich de stortbak waar de aangevoerde uien in terecht komen.
Buiten op het terrein bevindt zich de stortbak waar de aangevoerde uien in terecht komen.
Op de achtergrond de twee enorme silo's die ieder 33.000 kg. meel bevatten. Dit meel wordt gebruikt om de uiensnippers te paneren, voordat ze worden gebakken.
Op de achtergrond de twee enorme silo's die ieder 33.000 kg. meel bevatten. Dit meel wordt gebruikt om de uiensnippers te paneren, voordat ze worden gebakken.
Via de egelband worden de uien naar binnen getransporteerd.
Via de egelband worden de uien naar binnen getransporteerd.
De uien worden opgeslagen en gedroogd in 9 bunkers. In iedere bunker kan ongeveer 25.000 kg verse uien.
De uien worden opgeslagen en gedroogd in 9 bunkers. In iedere bunker kan ongeveer 25.000 kg verse uien.
Er wordt uitleg gegeven door dhr. Johan Kerstens
Er wordt uitleg gegeven door dhr. Johan Kerstens
De zoutopslag.
De zoutopslag.
Het schilafval wordt geperst en als veevoer afgevoerd met deze containers.
Het schilafval wordt geperst en als veevoer afgevoerd met deze containers.
"De schillers. Hier worden de uien geschild en met water schoongespoeld. Speciale "stenenvangers" zorgen ervoor dat er geen ongewenste rommel meer tussen zit."
"De schillers. Hier worden de uien geschild en met water schoongespoeld. Speciale "stenenvangers" zorgen ervoor dat er geen ongewenste rommel meer tussen zit."
De uien worden gewassen en komen via de leesband (rechts) in de voorraadbunker terecht.
De uien worden gewassen en komen via de leesband (rechts) in de voorraadbunker terecht.
De voorraadbunker met een opslagcapaciteit van 5 ton.
De voorraadbunker met een opslagcapaciteit van 5 ton.
De snijsecties, de uien worden in 2 richtingen gesneden, waardoor snippers ontstaan.
De snijsecties, de uien worden in 2 richtingen gesneden, waardoor snippers ontstaan.
De paneerinrichting. Door het paneerlaagje worden de uitjes na het bakken lichtbruin en krokant.
De paneerinrichting. Door het paneerlaagje worden de uitjes na het bakken lichtbruin en krokant.
De 2 ovens zijn gevuld met plantaardige olie, de baktemperatuur is 150 graden.
De 2 ovens zijn gevuld met plantaardige olie, de baktemperatuur is 150 graden.
Rechts de oven, die wel 5.500 olie kan bevatten. De olie wordt continu ververst!
Rechts de oven, die wel 5.500 olie kan bevatten. De olie wordt continu ververst!
De gebakken uitjes worden in de koeltunnels teruggekoeld naar kamertemperatuur.
De gebakken uitjes worden in de koeltunnels teruggekoeld naar kamertemperatuur.
De kleursorteerder sorteert machinaal op ronde stukjes etc.
De kleursorteerder sorteert machinaal op ronde stukjes etc.
De tussenbunkers, nodig om de olie uit te laten harden.
De tussenbunkers, nodig om de olie uit te laten harden.
De inpakafdeling beschikt over 4 inpaklijnen.
De inpakafdeling beschikt over 4 inpaklijnen.
Hier kunnen verschillende zakjes gemaakt worden.
Hier kunnen verschillende zakjes gemaakt worden.
De zakkenlijn in werking.
De zakkenlijn in werking.
Volledig geautomatiseerd.
Volledig geautomatiseerd.
Uitleg over het bekende cupje oftewel bekertje, door Johan Kerstens.
Uitleg over het bekende cupje oftewel bekertje, door Johan Kerstens.
De cuplijn in werking.
De cuplijn in werking.
De bekertjes worden automatisch gevuld, precies op gewicht, d.m.v. multi-head wegers.
De bekertjes worden automatisch gevuld, precies op gewicht, d.m.v. multi-head wegers.
Door een korte storing, moeten wat cupjes handmatig in de dozen worden gedaan.
Door een korte storing, moeten wat cupjes handmatig in de dozen worden gedaan.
Indrukwekkende machines.
Indrukwekkende machines.
Alles staat klaar op de pallets.
Alles staat klaar op de pallets.