Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"smaakvolle tomaten zijn niet makkelijk te vinden: ga zelf telen"

Duitse website kritisch over smaakloze tomaat uit supermarkt

"In de supermarkt zien tomaten er goed uit, maar eenmaal thuisgekomen volgt de teleurstelling: de smaak." Die kritiek staat op de Duitse website www.dir-info.de. Volgens het artikel moet je voor een smaakvolle tomaat doelgericht boodschappen doen of zelf gaan telen.

"De handel kiest tomaten die niet beschadigen tijdens het transport, de teler gaat voor tomaten die er mooi rood en rond uitzien. Kortom: er blijft weinig aandacht over voor de smaak", staat geschreven in een artikel op de Duitse website www.dir-info.de. "Bovendien is de tomaat bekend en geliefd om de lage prijs. Die is alleen te behouden met massaproductie. Tomaten worden nauwelijks nog op echte bodem geteeld. De voedingsstoffen worden geautomatiseerd toegevoegd. En omdat de tomaten nog een flinke reis moeten maken voor ze bij de prijsbewuste klant zijn, worden ze geoogst voordat ze rijp zijn."
 
"Wie waarde aan smaakvolle tomaten hecht, moet zijn eigen tuin gebruiken en zelf tomaten gaan telen. Ook tomatenteelt op het balkon behoort tot de mogelijkheden", vervolgt het artikel. "Geef de planten regelmatig water en zorg voor voldoende voedingsstoffen. Wilt u uzelf die moeite besparen, ga dan op zoek naar smaakvolle tomaten op de plaatselijke markt. Die tomaten zien er misschien niet zo mooi uit als die in de supermarkt, maar overtuigen wel qua smaak. Boeren die zich in de lokale productie gespecialiseerd hebben, kiezen vaker voor oudere, smaakvolle rassen." 
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer