"De handel kiest tomaten die niet beschadigen tijdens het transport, de teler gaat voor tomaten die er mooi rood en rond uitzien. Kortom: er blijft weinig aandacht over voor de smaak", staat geschreven in een artikel op de Duitse website www.dir-info.de. "Bovendien is de tomaat bekend en geliefd om de lage prijs. Die is alleen te behouden met massaproductie. Tomaten worden nauwelijks nog op echte bodem geteeld. De voedingsstoffen worden geautomatiseerd toegevoegd. En omdat de tomaten nog een flinke reis moeten maken voor ze bij de prijsbewuste klant zijn, worden ze geoogst voordat ze rijp zijn."
Duitse website kritisch over smaakloze tomaat uit supermarkt
"De handel kiest tomaten die niet beschadigen tijdens het transport, de teler gaat voor tomaten die er mooi rood en rond uitzien. Kortom: er blijft weinig aandacht over voor de smaak", staat geschreven in een artikel op de Duitse website www.dir-info.de. "Bovendien is de tomaat bekend en geliefd om de lage prijs. Die is alleen te behouden met massaproductie. Tomaten worden nauwelijks nog op echte bodem geteeld. De voedingsstoffen worden geautomatiseerd toegevoegd. En omdat de tomaten nog een flinke reis moeten maken voor ze bij de prijsbewuste klant zijn, worden ze geoogst voordat ze rijp zijn."