Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Enorme productie en bodemprijzen voor sla"

Tholen - Bij veel groenten wordt gesproken over een laag prijsniveau maar volgens een Belgische handelaar is het bij sla wel heel dramatisch. "Daar worden bodemprijzen voor gegeven. Er worden nu zelfs partijen weggegooid omdat er een overaanbod is." Teler Johan Bytebier bevestigt dat het inderdaad moeilijk gaat in de sla. "Allereerst heeft het warme weer een grote invloed op de houdbaarheid. De temperaturen liggen boven de 25 graden en ook 's nachts koelt het niet echt af. Als teler begin ik in de ochtend al vroeg met snijden en dat breng ik zo snel mogelijk naar de veiling. Een vacuümkoeling zou schelen in de houdbaarheid, maar die is er nog niet. Minder is dat de frigo niet altijd meteen gaat draaien als ik de sla aanvoer, zeker bij warme temperaturen zoals nu."

"Door het warme weer krijgt de productie ook een enorme boost. Het ontploft eigenlijk een beetje in de serre. Vorige week was het nog 39 cent voor de 50-dubbele. Momenteel is dat 24 cent voor dat formaat. De 47-dubbele gaan nu 19 cent, maar de extra gaan bijna voor de helft minder. Je zou toch zeggen dat de consumptie stijgt met dit mooie weer en dat mensen sla willen eten bij de barbecue. Toch overstijgt het aanbod de vraag. Er zou meer sla gegeten moeten worden."