KWS Potato start Polder Station
Met het ontstaan van KWS Potato in 2011 is een periode van integratie en reorganisatie van KWS in de aardappelwereld begonnen. De verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor vormt de basis voor toekomstige veranderingen en verbeteringen zoals het aannemen van nieuwe medewerkers en belangrijke investeringen in de infrastructuur.
De aankoop van 96 hectare grond in de Noordoostpolder was het begin van het strategische plan van KWS om een centraal kweekstation op te zetten met een modern kantoor, een loods met voldoende opslagmogelijkheden en een ruime kas. De hogere kwaliteit van proefvelden, betere testfaciliteiten en de voordelen van een gesloten bedrijf zonder invloeden van buitenaf stellen KWS in staat om de productontwikkeling te versnellen en te verbeteren. Het KWS Polder Station zal volledig worden geïntegreerd in een internationaal onderzoek- en kweeknetwerk. Op deze manier kan KWS Potato de wereldwijde ervaring en moderne technologieën van de KWS-groep optimaal benutten.
Het KWS Polder Station zal in september 2013, voorafgaande aan Potato Europe, officieel worden geopend. Gedurende de Potato Europe is iedereen van harte welkom voor een bezichtiging.
Naast de bouw van het Polder Station heeft KWS Potato besloten om de focus en strategie te stroomlijnen. De toekomstige activiteiten van KWS Potato zullen zich toespitsen op de segmenten frites en chips en op de tafel/exportmarkten in het Midden Oosten, Noord Afrika en Zuid- en Oost-Europa. De verwerkende industrie, waarbij grote spelers betrokken zijn, is een snel groeiend segment, waarin het wereldwijde netwerk van KWS voordelen biedt. KWS stopt met de ontwikkeling van nieuwe rassen voor “Tafel/Retail”.
KWS Potato zal zich focussen op de belangrijkste onderdelen en de sterke punten van de huidige portfolio, wat voordelen met zich meebrengt voor de hele aardappelketen. De trend van een jaarlijkse vermeerdering van areaal van meer dan 10%, die is ingezet door KWS Potato, zal worden voortgezet. KWS wil zich richten op de productie in de beste regio’s met de beste telers door hen goede rassen en innovatieve samenwerkingsmodellen aan te bieden.