Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
alleen rijpe meloenen in de supermarktenschappen

Nieuwe Galia verandert van kleur bij rijping

Consumenten vinden het vaak lastig om te bepalen of de Galia-meloen die ze in hun handen houden nou wel of niet rijp is. Natuurlijk kun je in de meloen knijpen, er een klopje tegen geven of er aan ruiken, maar dan weet je nog altijd niet zeker of deze rijp genoeg is om te eten. Met de Kirene-galiameloen behoren deze problemen nu tot het verleden. Zolang Kirene nog niet rijp is, is de schil groen van kleur. Pas wanneer Kirene volrijp is, verandert de kleur van de schil binnen 1 of 2 dagen in felgeel en is de Kirene-galiameloen heerlijk zoet.

De nieuwe 'Kirene' combineert het hoge suikerniveau van een Galia met een langere houdbaarheid, die export door heel Europa mogelijk maakt. Maar dit zijn niet de enige eigenschappen van de nieuwe Galia soort: "De kleur van de Kirene laat zien of de meloen rijp is. Dit is niet alleen handig voor de consument, maar ook voor iedereen in de keten," aldus Claude Guérin van Nunhems, het zaadbedrijf van Bayer Crop Science.



De meloen verkleurt van groen naar geel zodra hij geoogst kan worden. Dit geeft telers, retailers en consumenten zekerheid over de rijpheid van de meloen. De teler weet wanneer hij de meloen moet oogsten. De retailer weet wanneer hij het fruit in de schappen moet leggen en de consument weet dat hij fruit koopt met de beste smaak. De Kirene is verkrijgbaar in het zomerseizoen, wanneer er geen enkele nadere meloen op de markt is met gelijke uiterlijke kenmerken. "De Kirene is in juni en juli de enige meloen waaraan de consument duidelijk kan zien dat hij rijp is," aldus Guérin.


Galia-meloen Kirene oogstklaar wanneer de kleur verandert
De vrucht kleurt geel bij de perfecte rijpheid, zodat telers precies weten wanneer de meloen geoogst kan worden. Kirene combineert alle voordelen van de traditionele galiameloenen zoals de heerlijke geur en zoete smaak met een lange houdbaarheid van circa 10-12 dagen. Dankzij Kirene's kleurindicator zullen alleen rijpe meloenen de supermarktschappen bereiken.

Retailers zullen blij zijn met de heerlijke geur van de Kirene, die consumenten sneller tot een koop beweegt. Telers zijn bovendien tevreden over de veerkracht van de planten en de opbrengst. Guérin vertelt dan ook dat Nunhems bezig is met het verlengen van het seizoen van de nieuwe Galia-meloen. "De grootste productie vindt op dit moment plaats in Spanje. We verschepen de meloenen naar verschillende Europese landen. Momenteel wordt de Kirene verkocht in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en we zijn bezig met Rusland."


Voor meer informatie: www.nunhems.com
Publicatiedatum: