Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De rijkdommen van de abrikoos

De abrikoos is een vrucht vol goede eigenschappen. Het fruit, dat slechts 47kcal/100g heeft, bevat veel vitamine A en C. De consumptie van twee abrikozen draagt bij aan de helft van de dagelijks nodige hoeveelheid caroteen. Daarnaast is de abrikoos rijk aan mineralen en oligo-elementen (600mg/100g) en kalium (315mg/100g), ideaal dus voor na het sporten of andere inspanningen. Bovendien is dit fruit rijk aan vezels.

Gedroogd bevat de abrikoos naast deze eigenschappen veel vitamine B en 3 tot 5 keer meer mineralen (kalium, calcium, magnesium, ijzer) als een verse abrikoos.

Ook de pit zit vol goede stoffen. Rijk aan vitamine A, E en vol essentiële vetten is de olie die eruit verkregen wordt, voedend en hydraterend, goed voor de gevoelige en droge huid.

Wereldwijd wordt er 3,2 miljoen ton abrikozen geproduceerd. Hiervan wordt 637.000t in Europa geteeld, onder andere in Italië (214.000t), Frankrijk (134.000t) en Spanje (112.000t).





Publicatiedatum: