Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlotte afzet Sweet Sensation en Abate in Frankrijk

Bij het Franse La Blottière volgen de afzetperiodes van de verschillende perenrassen elkaar in rap tempo op tijdens de winter. Terwijl het seizoen van de Qtee®-peer langzaam ten einde loopt, draait het nu vooral om Sweet Sensation® en Abate.

"De afzet van Sweet Sensation begon in de week van 6 oktober en loopt in Frankrijk tot eind januari, en in Nederland zelfs tot eind maart", vertelt Justine Quéraux, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij La Blottière. "We hebben een prachtige oogst gehad met een uitstekende smaak en iets kleinere maten dan vorig jaar."

© La Blottière

Niet alleen de teelt verliep voorspoedig, ook op commercieel vlak is men tevreden. "We zijn erg blij met hoe het verkoopseizoen verloopt. Sweet Sensation is een peer waar onze klanten elk jaar naar uitkijken. Het is een van de meest smaakvolle peren op de markt."

Toch kiest het bedrijf er bewust voor om niet verder uit te breiden met dit ras. "Sweet Sensation is een peer die veel aandacht en vakmanschap vraagt. We richten ons daarom liever op het behouden van topkwaliteit dan op het opschroeven van de volumes."

© La Blottière

Vijf weken na de start van Sweet Sensation verscheen ook Abate weer op de markt, dit jaar voor het eerst met noemenswaardige volumes. "We hebben er bewust voor gekozen om deze variëteit weer terug te brengen in Franse boomgaarden. Voor dit seizoen verwachten we ongeveer 300 ton af te zetten", licht Justine toe. "De kwaliteit van Abate is veelbelovend, zowel qua uiterlijk als qua smaak. Het is een mooie afspiegeling van het werk dat onze telers de afgelopen jaren hebben geleverd."

Abate is vooral populair in Zuid-Frankrijk, vanwege haar uitgesproken, aromatische smaak, en is bijna net zo geliefd als Sweet Sensation. Ook bij groothandels en supermarkten viel de peer goed in de smaak. "Het is een technisch uitdagende variëteit om te telen, maar we zijn erin geslaagd om ons te onderscheiden van de Italiaanse Abate. De Franse variant heeft meer roestvlekjes, wat door onze bodemsamenstelling en klimaatomstandigheden komt. Dat is positief: het wijst op een hoger suikergehalte. Consumenten kunnen nog tot eind januari genieten van deze karaktervolle peer."

Voor meer informatie:
Justine Quéraux
Groupe La Blottière
Saint Georges des Gardes
Chemillé en Anjou (Frankrijk)
Tel: +33 (0)2 41 29 22 59
www.levergerdelablottiere.fr

Gerelateerde artikelen → Zie meer