Hollandse passievruchten uit de kas zijn verwerkt in bier. Het levert een fruitige IPA op met de naam: Passie uit 't Kassie. De IPA zit boordevol passiefruit dat niet aan de cosmetische eisen van de supermarkt voldoet, maar wél perfect van smaak is. Door deze vruchten te verwerken in bier krijgen ze alsnog een waardevolle bestemming, een prachtige stap richting minder voedselverspilling, aldus Coöperatie InnoGrowers en Brouwerij Jelster. De partijen bundelden de krachten voor dit bier.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Foodwatch: Verbod op termen als 'vegetarische worst' is in strijd met EU-recht
-
Crisis in Belgische groenteteelt voor industrie blijft uit
-
Passie uit 't Kassie: nieuw bier met passiefruit
-
Importeur moet ook zelf douaneregels kennen
-
Snoepgroenten niet populair onder jongeren als snack onderweg
-
Oekraïense diepvriessector verwerkt minder zachtfruit
-
Zuid-Frankrijk: Aloë vera verbruikt tot 50 keer minder water dan druivenranken
-
"Waar we eerst bang waren voor tekort aan fruit, draaien we straks met drie lijnen tegelijk"
-
L. Schenk groeit door tot een van de grootste snijderijen in Zuidwest-Duitsland
-
Klapperbos zet in op pure granaatappelproducten en zwavelvrije abrikozen uit de Klein-Karoo