Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Project voor veilige recepten en bewaarmethoden kant-en-klare plantaardige voedingsmiddelen

Het project Vegicereus zet volop in op voedselveiligheid voor kant-en-klare, plant-based levensmiddelen. Met nieuwe wiskundige modellen voor psychrotrofe Listeria monocytogenes en Bacillus cereus willen we bedrijven helpen om al in een vroeg stadium veilige recepten en bewaarmethoden te ontwikkelen. Ontdek meer in het nieuwe projectfilmpje.

Kant-en-klare, plant-based producten winnen razendsnel aan populariteit. Maar ze zijn per definitie niet veiliger dan hun dierlijke tegenhangers. Ook in deze producten kunnen pathogenen zoals psychrotrofe Listeria monocytogenes en Bacillus cereus zich ontwikkelen, zeker bij langere houdbaarheid. Een doordachte strategie om de uitgroei te beheersen is dan ook essentieel. Met behulp van predictieve microbiologie kan dit al in een vroeg stadium van de productontwikkeling zonder dure en tijdrovende challenge tests.

Deze nieuwe wiskundige modellen worden ontwikkeld binnen het Vegicereus COOCK+ project en zullen weldra praktische tools leveren om bedrijven te ondersteunen.

Bron: Flanders Food

Gerelateerde artikelen → Zie meer