Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nooit meer een droge mandarijn?

Hoe weet je of je een sappige, smakelijke mandarijn te pakken hebt of eentje die droog en muf blijkt te zijn? Fruitonderzoeker Jan Verschoor en groenteboer Christian Hesselberth delen hun inzichten in het AD.

Op dit moment is de clementine 'Oranule' erg populair, aldus Hesselberth. "Het is een van de beste rassen die er nu zijn. Over een paar weken schakelen we over naar de 'Orri', die bekendstaat om zijn volle, zoete smaak.'' Volgens de fruitspecialist is het altijd de moeite waard om in de winkel te vragen wat er op dat moment het beste is.
Verschoor besluit: "Mijn advies als je een mandarijn niet lekker vindt? Breng het terug naar de winkel. Consumenten hebben zo invloed op de kwaliteit van het fruitaanbod.''

Klik hier voor het AD-artikel

Gerelateerde artikelen → Zie meer