Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Comeback van oude appelrassen levert 'gouden' cider op

Langs de IJssel maken drie ondernemers met hun bedrijf 'Iessel Cider' cider van tientallen zeldzame appelrassen uit lokale hoogstamboomgaarden. Uit een profiel van het bedrijf in De Volkskrant blijkt dat het bij de onderneming niet alleen om de drank draait, maar vooral om het behoud van de traditionele boomgaarden die ooit het rivierenlandschap kleurden. Dankzij subsidies en particuliere donateurs beleven die oude rassen nu een kleine comeback.

De cidermakers uit Terwolde verwerken appels en peren van meer dan honderd lokale fruitdonateurs tot ambachtelijke cider met uiteenlopende jaargangen en smaken. Hun inspanningen bleven niet onopgemerkt: de premium appelcider van Iessel werd dit jaar bekroond met goud bij de Cider World Awards. "We doen het niet om rijk te worden", zegt medeoprichter Marin van Sprang tegen de krant. "Maar om de boomgaarden en hun biodiversiteit levend te houden."

Bron: De Volkskrant

Gerelateerde artikelen → Zie meer