VIP Health & Nutrition houdt op 15 en 16 november het 'Watertanden Diner', een culinair evenement waarin water centraal staat. Tijdens het diner nemen chef en waterwetenschapper Wim Uijttewaal en Femke van den Heuvel van VIP Health & Nutrition de gasten mee in een avond vol smaak, verwondering en bewustwording rondom onze watervoetafdruk.
© VIP Health & Nutrition
"Als we goed en toekomstgericht willen eten, moeten we het over water hebben", zegt Uijttewaal. "Hoe groot is jouw watervoetafdruk eigenlijk? En hoeveel water zit er verborgen in je bord?"
Waterbewust eten
Het volledig plantaardige menu is samengesteld door Uijttewaal samen met de chefs van VIP Health & Nutrition. De gerechten laten zien hoe je waterbewust kunt eten, zonder in te leveren op smaak. Tussendoor worden verhalen en inzichten gedeeld die de gasten anders laten kijken naar de relatie tussen water en voedsel.
Uijttewaal is waterwetenschapper aan de TU Delft en beheerder van het Waterfort, waar hij zijn fascinatie voor stroming en turbulentie combineert met zijn liefde voor koken. "Tijdens Het Watertanden Diner vloeien mijn twee werelden samen: wetenschap en smaak", vertelt hij.
© VIP Health & Nutrition
Femke van den Heuvel, plantbased chef en opleider, werd tweede in de Europese vegetarische chefverkiezing en is actief betrokken bij de ontwikkeling van plantbased lesprogramma's voor Nederlandse koksopleidingen. "Ik geloof in werken met wat de natuur ons geeft, maar maak ook ongelofelijk mooie bordjes", zegt ze.
Het Watertanden Diner vindt plaats op zaterdag 15 november (diner) en zondag 16 november 2025 (lunch) in restaurant De Groene Afslag in Laren. De prijs bedraagt €75,- per persoon (inclusief vijf gangen, exclusief drankjes).
Voor meer informatie:
VIP Health & Nutrition
Tel: +31(0)6 25034358
[email protected]
www.viphealthandnutrition.nl