Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantaardig ijs van afgekeurde cashewnoten en bananen

Afgekeurde cashewnoten en bananen krijgen een tweede leven in de vorm van ijs. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De Haarlemse producent van plantaardig ijs gebruikt dit soort culinaire reststromen in zijn recepten. Oprichter Tijn Baart verwerkt onder meer te kleine of grijze cashewnoten van Johnny Cashew tot romige pasta, waarmee het melkvet in traditioneel ijs wordt vervangen.

Ook afgekeurde bananen uit de Rotterdamse haven belanden in het fruitijs, zodat smakelijk ijs ontstaat zonder voedselverspilling. Volgens Tijn draait plantaardig ijs niet alleen om duurzaamheid, maar vooral om smaak. "Plantaardig moet gewoon superlekker zijn, anders sla je de plank mis", zegt hij tegen de krant. Goodoo is inmiddels in honderden winkels te vinden.

Bron: Noordhollands Dagblad

Gerelateerde artikelen → Zie meer