Het exportseizoen van groenten loopt langzaam ten einde voor Veg-UK, dat sinds half september bloemkool, broccoli en savooiekool exporteert. Het seizoen begon dit jaar aanzienlijk later dan normaal door de uitzonderlijk droge zomer.
"De beschikbaarheid neemt nu af naarmate we het einde van het zomerseizoen naderen," legt Shane Talling, Director of Business Development bij Veg-UK, uit. "Met de kou die inzet en de dagen die korter worden, vertraagt de groei van de gewassen, vooral in onze teelt in Kent, in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk."
© Veg-UK
"Vorige week hebben we onze export van bloemkool beëindigd. Door de start van winkelacties in enkele Britse supermarkten, de lagere temperaturen en de kortere dagen was er onvoldoende aanbod om de export voort te zetten. Daarnaast zijn landen als Frankrijk, Italië en Spanje begonnen met hun eigen oogst, wat de exportmogelijkheden in Europa beperkt. Toch blijft de binnenlandse vraag naar Britse bloemkool sterk, met gezonde bestellingen vanuit zowel retail als groothandel."
Veg-UK exporteert groenten naar Europa wanneer het product daar buiten het seizoen is of wanneer tekorten optreden. Het exportseizoen van het bedrijf loopt gewoonlijk van maart tot oktober. "Wij leveren aan meerdere Europese landen, waaronder Italië, Duitsland en Zweden," zegt Talling. "In de afgelopen weken lagen de exportprijzen hoger dan de binnenlandse prijzen, zelfs wanneer de extra kosten meegerekend worden."
"Dit seizoen was bijzonder uitdagend," vervolgt hij. "In maart waren de teeltomstandigheden perfect en werden de gewassen onder ideale omstandigheden geplant. De daaropvolgende weken van ernstige droogte hebben echter veel schade aangericht, met hectaren aan vernietigde gewassen in de velden. Hoewel de gewassen zich sindsdien hebben hersteld, zijn er in sommige gebieden nog kwaliteitsproblemen."
Veg-UK exporteert al vele jaren en biedt daarnaast douanediensten om het proces voor klanten te vereenvoudigen. Het bedrijf levert onder de merken Chef's Choice en Veg-UK.
Voor meer informatie:
Shane Talling
Veg-UK
Tel: +44 7825 578876
[email protected]
www.veg-uk.com