Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische ijsmaker naar finale Gelato Festival

Peer, witloof en spek in één ijsje

Gert Verschelde (48) uit Zomergem gaat met zijn opvallende creatie 'Peerfect Witlof' strijden in de Belgische finale van het Gelato Festival in Bologna. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Gert combineert Belgische streekproducten als Doyenné-peren, witloof uit het Meetjesland, blauwe schimmelkaas van Hinkelspel en gerookt Breydelspek uit Gavere tot één ijs.

© Gelato Festival World Masters

Voor Gert is het geen onbekend terrein: in 2024 werd hij al verkozen tot beste Vlaamse ijsbereider met een creatie van verse vijgen, geitenkaas en honing. Met 'Peerfect Witlof' wil hij de natuurlijke smaken van peer, witloof en kaas subtiel in balans brengen, zodat het ijs zowel als voorgerecht, tussengerecht of dessert kan worden geserveerd.

Bron: Het Laatste Nieuws

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer