Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peulvruchtenmarkt in Frankrijk groeit door vraag naar gemak, gezondheid en innovatie

De Franse markt voor peulvruchten blijft in 2024 groeien, vooral dankzij de stijgende vraag naar praktische, gezonde en biologische producten, schrijft Agroberichten Buitenland. In de horeca en supermarkten winnen ingeblikte peulvruchten terrein, terwijl verse peulvruchten licht dalen in volume. Linzen zijn het populairst, vooral in de collectieve restauratie.

De verkoop van plantaardige alternatieven (zoals tofu en burgers) stijgt sterk, net als innovatieve producten zoals snacks en desserts op basis van peulvruchten. Biologische peulvruchten nemen ook toe in marktaandeel, vooral in de horeca. Consumenten kiezen steeds vaker voor gemakkelijke en eiwitrijke plantaardige voeding, waarbij innovatie een belangrijke groeimotor is. Lees hier meer.

Gerelateerde artikelen → Zie meer