Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Vergeten vrucht' wint weer aan populariteit

De kweepeer is terug in de schappen en wordt steeds vaker herontdekt door consumenten. Volgens Max Vandaag was de vrucht lange tijd uit het zicht verdwenen, maar nieuwe, sappigere soorten zorgen ervoor dat de 'vergeten fruitsoort' langzaam weer in populariteit stijgt. In Nederland wordt de kweepeer nu vooral geteeld in particuliere tuinen en kleine boomgaarden, naast import uit Zuid-Europa en Japan.

Van oktober tot en met januari zijn de vruchten verkrijgbaar in supermarkten, bij de groenteboer, op de markt of bij Turkse winkels. Kweeperen zijn gezond, bevatten veel vezels en verschillende vitamines, en kunnen op diverse manieren worden bereid. Voor consumptie worden kweeperen vaak langzaam gekookt, omdat ze rauw te hard en zuur zijn.

Bron: Max Vandaag

Gerelateerde artikelen → Zie meer