Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroege blootstelling aan pinda's verkleint kans op voedselallergie

Onderzoek toont aan dat kinderen die op jonge leeftijd in contact komen met pinda's en eieren minder kans hebben op een voedselallergie. Dat meldt Scientias op basis van een nieuwe studie van het Children's Hospital of Philadelphia. Daaruit blijkt dat ongeveer één geval van voedselallergie wordt voorkomen per 200 baby's die vroeg worden blootgesteld aan deze voedingsmiddelen.

Sinds de invoering van richtlijnen die voortbouwen op de LEAP-studie uit 2015, is het percentage Amerikaanse kinderen met een pinda-allergie gedaald van 0,79 naar 0,45 procent. De studie benadrukt dat vroege introductie geen garantie biedt tegen allergieën, maar wel het immuunsysteem kan helpen leren dat pinda's en eieren veilig zijn.

Bron: Scientias

Gerelateerde artikelen → Zie meer