Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mocchau Highland, Vietnam

Vietnamees passiefruit verovert Europa met unieke smaak uit de hooglanden

Mocchau Highland beschikt over teeltbedrijven in zowel het zuiden als het noorden van Vietnam, waardoor ze hun klanten het hele jaar rond kunnen voorzien van zowel gele als paarse passiefruit.

"Dit geeft ons bij Mocchau Highland een uniek voordeel dat niet alle exporteurs in Vietnam hebben," zegt Cathy Phan, de verkoopdirecteur van het bedrijf. Terwijl de meeste exportbedrijven zich beperken tot het zuiden van Vietnam, maken wij dankzij het koude klimaat, de hooggelegen gebieden en de temperatuurschommelingen in het noorden passiefruit met een unieke en rijke smaak."

© Moc Chau Highland

Hoewel we twee teeltgebieden hebben, kent passiefruit nog steeds een piek- en een laagseizoen. In de wintermaanden, januari en februari, is het te koud voor een ruime oogst van passiefruit. Gedurende de andere maanden kunnen we echter een constant hoge opbrengst behouden. De optimale temperatuur voor het telen en behalen van hoge opbrengsten van passiefruit ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius.

"Het weer in de Vietnamese hooglanden is zeer stabiel, wat ideaal is voor de teelt van passiefruit. Het fruit heeft altijd een heerlijke smaak die elders ter wereld niet zo snel te evenaren is. Wanneer de temperatuur onder de 12 graden daalt, groeit de plant langzamer, maar blijft de kwaliteit van het fruit uitstekend.

© Moc Chau Highland

Mocchau Highland positioneert zijn passiefruit als premium product op de Europese markt. Tijdens piekperiodes, zoals Kerst en Nieuwjaar, wordt er per vliegtuig 60–70 ton per maand geëxporteerd naar Europese landen, terwijl in het laagseizoen het volume rond de 15–20 ton ligt.

Europa blijft de kernmarkt, waar het bedrijf inzet op hoogwaardige positionering. "We exporteren al meer dan tien jaar naar verschillende Europese landen, zoals Frankrijk, Zwitserland, België, Duitsland en Nederland, waarbij Frankrijk een uitgesproken voorkeur heeft voor passiefruit." Daarnaast exporteert Mocchau Highland via zee naar het Midden-Oosten, China en enkele andere Aziatische landen.

© Moc Chau Highland

"Hoewel er in de Europese markt altijd alternatieven zijn, zoals passiefruit uit Zuid-Amerika en Afrika, biedt onze Vietnamese passiefruit door unieke klimaatomstandigheden en bodemeigenschappen een speciale smaak en hoge brix-waarde. Ondanks de hogere transportkosten per vliegtuig naar de EU, blijft de vraag naar ons passiefruit stijgen."

Om de kosten te verlagen, testte Mocchau Highland ook maritiem transport naar Europa, maar de lange vaartijd bleek een groot obstakel te zijn. "We blijven luchttransport als optie gebruiken om de veilige levering van vers fruit aan onze klanten te waarborgen. We leveren voornamelijk aan fruitimporteurs in de EU, die ons product verder verspreiden naar groothandels en retailers in verschillende steden en regio's."

"Naast passiefruit hebben we bij Mocchau Highland ook Global GAP en Smeta gecertificeerde teeltbedrijven voor andere fruitsoorten zoals grapefruit, dragonfruit (wit/rood), avocado en kokosnoot."

Voor meer informatie:
Cathy Phan
Mocchau Highland
WhatsApp: +84983656164
[email protected]
www.mocchauhighland.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer