Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het eten van meer groente en fruit is wel goed voor je

Meer bewerkte vleesvervangers eten is niet altijd goed voor je hart

Minder vlees eten wordt vaak gepresenteerd als een manier om gezonder te leven, maar nieuw Europees onderzoek laat zien dat dit niet altijd klopt. Dat meldt Metro op basis van een onderzoek dat is gepubliceerd in The Lancet Regional Health Europe. Daaruit blijkt dat het vervangen van vlees door ultrabewerkte plantaardige producten, zoals kant-en-klare vleesvervangers, snacks of vegan junkfood, het hart meer belast dan gedacht.

De onderzoekers maakten een duidelijk onderscheid tussen onbewerkte producten zoals groenten, fruit, peulvruchten en noten, en sterk bewerkte plantaardige voeding. Mensen die vooral onbewerkte producten aten, hadden een aanzienlijk lager risico op hart- en vaatziekten, terwijl wie veel ultrabewerkte vleesvervangers en plantaardige snacks consumeerde juist een hoger risico liep.

Bron: Metro

Gerelateerde artikelen → Zie meer