Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FSIN neemt The Food Research Company over

Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) neemt The Food Research Company (TFRC) over. Dat heeft het FSIN-bestuur, met instemming van de leden van de vereniging, besloten.

TFRC verzorgt sinds 2018 alle diensten van het FSIN en verricht daarnaast diverse onderzoeken voor externe opdrachtgevers, zoals in de afgelopen jaren voor het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, Topsector Logistiek en andere. De grootste focus van TFRC ligt op het runnen van het FSIN.

Inga Blokker fungeerde als directeur van zowel TFRC als FSIN. Zij maakte in het voorjaar van 2025 haar wens bekend om op termijn te stoppen als directeur van TFRC en FSIN. Zij wil zich oriënteren op andere werkzaamheden in de toekomst. Het bestuur van het FSIN is vervolgens een zorgvuldig traject gestart om uit te vinden wat de beste weg voorwaarts is voor de vereniging. De continuïteit van de dienstverlening van het FSIN aan haar leden heeft daarin altijd centraal gestaan.

Een belangrijk deel van de kennis en kunde van het FSIN ligt verankerd in het team dat dagelijks bezig is met het onderzoeken en rapporteren over de foodsector: het team van The Food Research Company. Na het bespreken en analyseren van diverse scenario's en het inwinnen van advies van externe deskundigen, is het bestuur van mening dat de beste manier om langetermijncontinuïteit te borgen, het insourcen van The Food Research Company is.

Doorslaggevende redenen hiervoor waren het behouden van de kernkwaliteiten en -activiteiten van de vereniging, het borgen van de onafhankelijkheid van het FSIN en het continueren van het non-profit karakter van de vereniging, zo wordt aangegeven. Dit scenario kreeg daarom de voorkeur boven het outsourcen van de dienstverlening naar een commerciële partij. Het stelt het FSIN als vereniging in staat om op onafhankelijke manier te blijven samenwerken met alle relevante marktpartijen om tot de beste marktinzichten te komen. Op die manier staat de vereniging garant voor haar kerntaak: het in kaart brengen en duiden van de Nederlandse food(service)markt.

Na een voorgenomen bestuursbesluit is dit voorstel voorgelegd aan de stemgerechtigde leden van het FSIN. Binnen de vereniging hebben - conform de statuten - aangesloten fabrikanten, grossiers en outlets stemrecht. Er is unaniem ingestemd met de overname. Dat betekent dat het voorstel tot overname is aangenomen. De formele overdracht is gepland op 1 januari 2026.

Met de overname neemt het FSIN alle werknemers van TFRC over en zo blijven alle kernkwaliteiten en -activiteiten voor de vereniging behouden. De rol van het bestuur van het FSIN verandert niet. Het bestuur blijft eindverantwoordelijk voor de koers en de besluitvorming van de vereniging.

Bron: FSIN

Voorpaginafoto: © FSIN

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer