Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hollandse Japanse nashipeer bij BinnensteBuiten

In de aflevering van BinnensteBuiten van donderdagavond 2 oktober stond de Japanse nashipeer centraal. Chef-kok Ramon bezoekt in Bergen op Zoom het fruitbedrijf van de familie Franken, waar deze sappige en zoete vrucht wordt geteeld. Irene Franken vertelt aan Ramon dat ze de vrucht voor het eerst in China proefde en toen meteen besloot om deze ook in Nederland te telen.

De nashipeer – die meer de vorm van een appel heeft – wordt bij Franken Fruit beschermd tegen insecten met speciale zakjes gemaakt van een soort gaas. Het is een proef om te zien of het helpt om de peren langer houdbaar te maken. De eerste ervaringen zijn positief. Chef-kok Ramon maakt met de van oorsprong Japanse peren een frangipane-taart.

Bron: BinnensteBuiten (KRO-NCRV)

Gerelateerde artikelen → Zie meer