Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Experts geven tips om voedselverspilling tegen te gaan

Huishoudens in Nederland gooien jaarlijks gemiddeld 33 kilo vast voedsel per persoon weg. Het gaat vooral om versproducten zoals brood, groenten, fruit, zuivel en aardappelen die snel over de datum raken, meldt Omroep Zeeland. Volgens de stichting Samen Tegen Voedselverspilling loopt de totale verspilling in de hele keten zelfs op tot 92 kilo per persoon per jaar.

De stichting wil dat de voedselverspilling in 2030 gehalveerd is ten opzichte van 2015 en ziet al positieve ontwikkelingen: huishoudens verspillen nu 23 procent minder en supermarkten 33 procent minder. Bij Omroep Zeeland geven deskundigen tips om dit verder terug te dringen, zoals de koelkast overzichtelijk indelen, restjes opmaken en producten eerst bekijken, ruiken en proeven voor ze weggegooid worden.

Bron: Omroep Zeeland

Gerelateerde artikelen → Zie meer