Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF valt op tijdens vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Tholen - Expo Houten stond de afgelopen dagen volledig in het teken van de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025. De beurs trok een groot aantal bezoekers uit de vers- en speciaalzakenbranche en bood twee dagen lang volop beleving, inspiratie en netwerkmogelijkheden. De AGF-sector was dit jaar vertegenwoordigd door zowel Willem Dijk AGF, Postuma AGF als branchevereniging AVN, die uitpakten met opvallende stands en acties.

Elefant-beleving
Willem Dijk AGF keerde na enkele jaren van afwezigheid terug op de beursvloer, ditmaal met een duidelijke focus op het merk Elefant. De stand van Willem Dijk AGF stond volledig in het teken van dit merk. De kleurrijke presentatie en herkenbare uitstraling maakten indruk op het publiek. "De enthousiaste reacties bevestigen dat Elefant steeds sterker verankerd raakt in de markt," aldus het bedrijf.© Willem Dijk

Als speelse verwijzing naar het nieuwe Elefant-seizoen konden bezoekers kans maken op een klein rood olifantje. Ook konden bezoekers het aantal sinaasappels in een grote vaas raden waarmee ze kans maakten op een exclusief Elefant-krat. Naast de winacties zorgde ook de traktatie van sinaasappelijs voor veel positieve reacties.

© Willem Dijk

Hoewel de beurs zich volgens Willem Dijk AGF steeds meer richting delicatessen ontwikkelt en minder een pure AGF-beurs is, werden er veel waardevolle contacten gelegd met groentespecialisten. "Dat motiveert ons om het contact met de speciaalzaken verder te versterken," klinkt het vanuit het bedrijf. Met een geslaagde beursdeelname kijkt Willem Dijk AGF vol vertrouwen uit naar het komende Elefant-seizoen.

Piramide
Postuma AGF was ook dit jaar weer aanwezig en hun deelname bleef niet onopgemerkt. Net als in 2023 bouwden ze hun herkenbare piramide weer op, dit keer met een vernieuwde invulling. "De piramide was opnieuw een echte blikvanger op de beursvloer en werd door veel bezoekers vastgelegd op foto's", zo laten ze weten.

© Postuma

Ook bij Postuma aandacht voor de start van het citrusseizoen. Een deel van de piramide stond dit jaar in het teken van citrusmerk San Alfonso waarbij ze hun nieuwe mascotte Fonsi introduceerden. "Fonsi zal vanaf nu een vaste rol spelen tijdens het San Alfonso-citrusseizoen en gaat hopelijk voor veel herkenbaarheid en vrolijkheid zorgen."

© Postuma

Postuma AGF is inmiddels breder dan AGF. Tijdens de beurs presenteerden ze hun nieuwe kaasconcept 'Kaasmakers van het boerenleven'. "We willen onze klanten hiermee inspireren en laten zien dat het verkopen van kaas een mooie aanvulling is op het versassortiment. Om dit concept verder onder de aandacht te brengen, organiseren we op 14 en 21 oktober speciale kaasdemo-avonden."

© PostumaBeursteam van Postuma

Goodies en verbinding
Bij de stand van AVN konden bezoekers in gesprek gaan over wat de branchevereniging voor ondernemers kan betekenen. Samen met partners Lenstra Informatica, Bizerba, Digi en Bon-Vivant presenteerden ze op de beurs unieke koppelingen tussen weegschalen, software, websites, prijslabels en allergenen-apps die ondernemers helpen efficiënter te werken en daardoor meer over te houden. Ook konden bezoekers een AVN-goodiebag scoren.

© AVN (Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland)Goodybag AVN

Hoogtepunten op de beurs waren de prijsuitreikingen waaronder de titel Versspecialist van het jaar. Deze ging in de categorie AGF naar Versboerderij Familie Scheurs in Roermond. Naast deze erkenningen stond de beursvloer vol van andere prijsuitreikingen. Bezoekers stemden op het Mooiste Kerstpakket, Slavakto maakte de winnaars bekend van de vakwedstrijden en Epos reikte de titel Versspecialist van het Jaar uit. Ook het Nationale Kaaskeurconcours (NNKC) kende dit jaar een recordaantal deelnemers.

Verhuizing naar Gorinchem
Met trots én een vleugje weemoed kondigt de organisatie aan dat de volgende editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten zal plaatsvinden in de Evenementenhal Gorinchem. De verhuizing is noodzakelijk vanwege de sterke groei van de beurs. De huidige locatie in Houten biedt geen uitbreidingsmogelijkheden meer, waardoor zowel nieuwe deelnemers als bestaande exposanten regelmatig moesten worden teleurgesteld. In Gorinchem krijgt de beurs de extra ruimte die nodig is om verder te groeien en alle deelnemers optimaal te faciliteren. De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2026 vindt plaats op 14 en 15 september in Gorinchem.

Voor meer informatie:
Stichting Foodspecialiteiten Nederland
Blekerijlaan 1
3447 GR Woerden
Tel.: +31 348 419 771
[email protected]

Beurslocatie:
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer