Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
’t Hofke: Lokale groentespeciaalzaak met oog voor traditie en moderne wensen

“De automaat draait dag en nacht en voorziet zelfs om vier uur ’s ochtends iemand van een salade”

Tholen - Vijf jaar geleden nam Anke Celis samen met haar man Glen de groente- en fruitwinkel 't Hofke in Vorselaar over. Geen sprong in het diepe: Anke werkte er al enkele jaren en kende het bedrijf, de klanten en hun voorkeuren door en door. "Dat maakte de stap veel minder groot," vertelt ze. Door kwaliteit, service en persoonlijke contact kunnen ze de schouders ophalen voor de concurrentie vanuit de supermarkt. "Klanten die om smaak en versheid geven, weten ons te vinden. In de winkel, maar ook via onze verkoopautomaat."

© 't Hofke

't Hofke heeft een lange traditie als lokale groentewinkel, waar persoonlijke service en kwaliteit centraal staan. Voor Anke en haar man is dat ook nu nog de kern van de zaak. "We willen dat klanten voelen dat ze hier écht geholpen worden. Geen zelfbediening of gescharrel aan het fruit, wij helpen persoonlijk en geven advies."

© 't Hofke

De winkel is stevig verankerd in de regio en staat bekend om een uitgebreid assortiment dagverse groenten, fruit en salades. Sinds de overname voegt Anke steeds meer bereide producten toe van nieuwe maaltijdsalades tot wraps en zelfs kant-en-klare hamburgers. "Ik sta meer in de keuken dan achter de toog," lacht Anke. Zo kan de winkel vrijwel zonder verspilling: rijpe tomaten worden soep, pruimen worden jam. "Alles krijgt een tweede leven in de keuken."

© 't Hofke

Succes van de automaat
't Hofke speelt op meerdere manieren in op de moderne behoeften. Ze hebben een eigen huisstijl en merk ontwikkeld waarmee ze de winkel online beter op de kaart kunnen zetten. De website is ook uitgebreid met een bestelwebsite.

© 't Hofke

Een andere belangrijke stap was het plaatsen van een verkoopautomaat op een uitgekiende locatie, op een makkelijk te bereiken winkelpleintje en pal naast een automaat met dessert en taartjes. De aanschaf van de automaat bleek een schot in de roos. "In tien maanden was de investering terugverdiend," vertelt Anke. "De automaat draait dag en nacht en voorziet zelfs om vier uur 's ochtends iemand van een salade."

© 't Hofke

Het succes smaakt naar meer. Anke zoekt naar een tweede locatie, maar automaatverkoop zal altijd een aanvulling zijn op de winkel, benadrukt Anke. "Dat is en blijft de kern. In de winkel kunnen we ons verhaal vertellen en klanten echt begeleiden in hun keuzes."

Inkoop en winkel blijven cruciaal
Daarom zijn er inmiddels ook concrete plannen om de winkel up-to-date te maken met meer ruimte creëren voor bereide producten. De verbouwing zal echter niet ten koste gaan van het assortiment groenten en fruit. De wand achter de toog wordt herschikt zodat het hele huidige assortiment een plek kan krijgen.

© 't Hofke

Door dagelijks te selecteren, houdt 't Hofke de controle over de kwaliteit en kan het inspelen op seizoenspieken en trends. Glen rijdt dagelijks naar de veiling in Sint-Katelijne-Waver om producten te selecteren. Anke: "Dat is cruciaal. Je ziet ter plekke wat de kwaliteit is. Je kunt inkoop niet op afstand doen."

Voor meer informatie:
't Hofke Vorselaar
Kuiperstraat 22
2290 Vorselaar, België
[email protected]
www.thofekvorselaar.be

Gerelateerde artikelen → Zie meer