Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vezels op je bord voor een langer en gezonder leven

Bijna de helft van de Belgen eet te weinig vezels, terwijl ze een belangrijke rol spelen bij de spijsvertering en het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten en darmkanker. Dat meldt de Belgische krant De Morgen op basis van onderzoek van Sciensano. Groenten, fruit, peulvruchten, noten en zaden zijn de beste bronnen van vezels.

Diƫtisten adviseren om geleidelijk meer vezels te eten en voldoende water te drinken, zodat de darmen zich kunnen aanpassen. Kleine aanpassingen zoals volkorenbrood, havermout, peulvruchten en fruit bij elke maaltijd helpen al om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 25 gram te halen.

Bron: De Morgen

Gerelateerde artikelen → Zie meer