Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers ontwikkelen voedingsrijk appelpoeder uit reststromen

Onderzoekers van het Israëlische Tel-Hai College hebben een methode ontwikkeld om reststromen uit de appelteelt – zoals te kleine of beschadigde vruchten – om te zetten in een voedingsrijk poeder. Dat meldt Israelnieuws. Het product bevat vezels, antioxidanten en vitamines en kan dienen als natuurlijk ingrediënt voor gezondere voedingsproducten.

De appelindustrie groeide de afgelopen twintig jaar wereldwijd met 48%, maar 15 tot 20% van de oogst wordt afgekeurd vanwege cosmetische gebreken, kneuzingen of omdat vruchten voortijdig van de boom vallen. In Israël gaat dit om circa 20.000 ton appels per jaar. Het team wetenschappers werkt nu aan plannen voor een grotere productiefaciliteit.

Bron: Israelnieuws

Gerelateerde artikelen → Zie meer