Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Restfruit van Fruitcorso krijgt tweede leven

Tijdens het Fruitcorso in Tiel is dit jaar voor het eerst restfruit en -groente verwerkt tot gerechten. Dat meldt dagblad De Gelderlander. Professionele koks, onder leiding van cateraar Lucas Schoonebeek, maakten ter plekke creatieve hapjes als ijs van bieten, appel, knoflook en Spaanse peper, en zelfs gerookte druiven. Bezoekers konden de unieke smaken direct proeven: "Een heel aparte smaak, maar erg lekker", zegt een van hen tegen de krant.

De organisatie, Stichting 4-Stromenland, wil met dit initiatief het corso verduurzamen. Het fruit en de groente zijn afkomstig van mozaïeken en het bouwproces, en zouden anders worden weggegooid. Niet alles bleek bruikbaar, maar het merendeel kon verwerkt worden, meldt de krant.

Bron: De Gelderlander

Gerelateerde artikelen → Zie meer