Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vezels eten is goed voor darmen, hart en brein

Meer vezels eten, ook wel fibermaxxing genoemd, kan daadwerkelijk gezondheidsvoordelen opleveren. Dat meldt het Nieuwsblad. Experts zoals Michaƫl Sels en professor Elisabeth De Waele zeggen tegen de Belgische krant dat vezels de stoelgang verbeteren, het cholesterol verlagen, helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en bijdragen aan een gezonder microbioom in de darmen.

Vooral als je nu maar gemiddeld 16 gram vezels per dag binnenkrijgt, terwijl de aanbevolen hoeveelheid 25 tot 30 gram is, kan het toevoegen van groenten, fruit, noten, zaden en volkorenproducten een merkbaar verschil maken, zeggen ze. Een geleidelijke toename van vezels en voldoende water drinken zijn wel belangrijk om ongemakken zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel te voorkomen.

Bron: Nieuwsblad

Gerelateerde artikelen → Zie meer