Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kesbeke enthousiast over Friese augurkenbonbons

De Friese chocolatier Jeroen Siemonsma uit Hitzum heeft een bijzondere lekkernij ontwikkeld: bonbons met stukjes zoetzure augurk. De creatie trok de aandacht van niemand minder dan Oos Kesbeke, de bekende "Augurkenkoning" uit Amsterdam. Na een proefsessie was Kesbeke direct overtuigd en bestelde hij twintig doosjes, meldt Omrop Fryslân. De bonbons worden inmiddels verkocht via Kesbeke, maar ook bakkers en restaurants in Harlingen nemen de aparte chocolaatjes af.

Siemonsma, voormalig souschef en nu werkzaam in het brandbeveiligingsbedrijf van zijn vader, maakt de augurkenbonbons één dag per week. Het idee ontstond na een bezoek aan een chocoladebeurs in Parijs. Na enkele mislukte experimenten met zure augurken vond hij de juiste balans door zoetzure augurken en yuzu te gebruiken. Naast de augurkenvariant levert hij Kesbeke inmiddels ook bonbons met mango en piccalilly. Zo staat de Hitzumer alsnog weer met plezier in de keuken, al is het maar één dag per week.

Bron: Omrop Fryslân

Gerelateerde artikelen → Zie meer