Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierse basilicumteler vervijfvoudigt omzet

Ierse teler McCormack Family Farms sloot vorige week het basilicumseizoen af. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat ze voor het eerst basilicum zaaiden in een kas in County Meath.

"Dit jaar hebben we 26 ton Ierse basilicum geoogst," zegt directeur Stephen McCormack. "Ons volume groeit elk jaar met ongeveer 25%. De eerste twee jaar deden we vooral proeven; de eerste commerciële volumes kwamen in 2023. Elk jaar hebben we de aanplant met ongeveer een halve hectare uitgebreid; dit jaar hadden we er 2½ ingezaaid."

© Mccormack Farms Ltd

"Het belangrijkste was om het juiste ras te vinden. We gebruiken een van de Genovese-rassen. Het is een van de duurdere, maar het is resistent tegen veel ziektes. We gebruiken ook vangplaten tegen bladluis en tot nu toe hebben we geluk gehad en geen plagen gehad."

Al de basilicum van McCormack wordt geteeld in onverwarmde kassen. Het seizoen loopt van half juni tot half september. Stephen zegt dat ze het misschien langer zouden kunnen telen, maar door dalende temperaturen, minder lichturen en beperkte houdbaarheid is dat niet haalbaar.

De basilicum gaat vooral naar retailklanten in Ierland en enkele horecabedrijven.

"We hebben de ruimte om de productie te vergroten en zullen dat blijven doen. Er is altijd een kans op een slecht jaar, dus we blijven langzaam doorgroeien."

Stephen hoopt dat consumenten kiezen voor Ierse basilicum in plaats van geïmporteerde producten en het McCormack-merk herkennen in de schappen. "De houdbaarheid van ons product is bijna dubbel zo lang als die van geïmporteerd basilicum en het heeft geen luchtvervoerskilometers."

Voor meer informatie:
Stephen McCormack
McCormack Farms
Tel: +353 46 902 56 95
[email protected]
mccormackfarms.ie

Gerelateerde artikelen → Zie meer