Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
veelbelovende kwaliteit

Marokkaans granaatappelseizoen van start

In de tweede helft van september is in Marokko het granaatappelseizoen weer begonnen. Het loopt tot eind november en de vooruitzichten zijn gunstig. "We verwachten een goed seizoen qua volumes en maten, ondanks de aanhoudende waterproblemen", vertelt Mourad Jabri van Primeur Fraîcheur, dat de granaatappelen verkoopt onder het merk Jabri.

© Primeur Fraîcheur

Exacte oogstcijfers zijn lastig te geven. Dat komt doordat het grootste deel van de teelt in handen is van telers met relatief kleine percelen. Over de kwaliteit bestaat echter weinig twijfel: de eerste oogst is zoet en van hoog niveau.

"Vooral de regio Ouled Abdallah bij Beni Mellal springt eruit. Die heeft een officiële geografische bescherming dankzij het gunstige microklimaat. Dit seizoen haalt het fruit daar al 15 graden Brix, een duidelijk teken van uitstekende smaak."

© Primeur Fraîcheur

"Opvallend is dat zoete granaatappelen vaak een witte schil hebben, die minder aantrekkelijk oogt dan de felrode varianten met meer zuur. Toch gaat de voorkeur van de meeste consumenten uit naar de zoete types, simpelweg omdat ze lekkerder zijn."

Voor meer informatie:
Mourad Jabri
Primeur Fraîcheur
9 Allée Germinal
26320 Saint Marcel les Valence
Tel: +33 6 98 17 32 33 (Frankrijk)
[email protected]
www.primeur-fraicheur.fr

Gerelateerde artikelen → Zie meer