De Peruaanse peulen en sugarsnaps arriveren dit jaar vroeger in Europa, dankzij een groeiend netwerk van telers die duurzaamheid centraal stellen. De verscheping per zeevracht begon al in april en loopt door tot het einde van het jaar, met de gebruikelijke piek in september.
FairFruit, onderdeel van het moederbedrijf Durabilis, breidde zijn activiteiten uit naar 12 regio's in Peru na jaren van testen en optimaliseren. In samenwerking met lokale telers die regeneratieve teeltpraktijken hanteren, is het seizoen verlengd met 30% meer volume in de vroege fase – een duidelijke plus voor de Europese markt ten opzichte van voorgaande jaren.
© FairFruit
"Dankzij onze teeltactiviteiten in diverse klimaatzones in Peru, kunnen we telkens weer de beste kwaliteit leveren en risico's door klimaatveranderingen, zoals El Niño, beperken," aldus Evert Wulfrank, CEO van Durabilis. Hij voegde toe dat alle leveringen voldoen aan de Europese MRL-normen dankzij een systeem van voortdurende bemonstering, technische ondersteuning en trainingsprogramma's.
© FairFruit
Claudia Granados, Marketing & Business Development Manager, verklaarde dat het bedrijf samenwerkt met telers in Peru, Guatemala, en Ethiopië, evenals met inkopers in Europa, om veerkrachtigere voedselsystemen te bevorderen. "Samen met onze telers in Peru, Guatemala en Ethiopië en onze inkopers in Europa streven we naar een eerlijkere, gezondere en duurzamere wereld voor iedereen," legt ze uit.
© FairFruit
Het bedrijf bereidt een upgrade van zijn duurzaamheidsbeheersysteem voor om te voldoen aan het aanstaande CSRD-kader van de EU. Voor volgend jaar staat een duurzaamheidsrapport gepland, dat de impact van hun regeneratieve landbouwaanpak zal meten.
Vertegenwoordigers van FairFruit zullen aanwezig zijn op Fruit Attraction 2025 in Madrid.
Voor meer informatie:
FairFruit
Tel: +32 9 248 42 06
[email protected]
www.fair-fruit.com