Hoe pittig is een hete peper? Hoe kun je dit het beste beoordelen? En hoe zorg je ervoor dat je meerdere pepers kunt proeven zonder dat je mond in de brand blijft staan?
© Kenniscentrum LCAB
Dit zijn allemaal vragen die afgelopen week aan de orde kwamen bij de paneldiscussie over hete pepers en pikante sauzen. De paneldiscussie werd uitgevoerd voor het KIEM project SPICE: Systeem voor Pittigheids Classificatie en Evaluatie. Het SPICE project is een samenwerking tussen LCAB, BU Glastuinbouw & BU Bioscience (WUR) en diverse Mkb's.
Tijdens het project wordt er o.a. onderzocht hoe een smaaktest met pittige producten kan worden opgezet. De paneldiscussie gaf inzicht in de pittigheidsbeleving door verschillende pepers en pikante sauzen te laten proeven. Daarnaast zijn er ook verschillende producten getest om te neutraliseren tussen de producten. Iemand zin in een hapje slagroom?
Meer informatie over het SPICE project? Stuur Angelic van der Aar, PhD of Laurie Mans een berichtje.
Bron: Kenniscentrum LCAB