Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenniscentrum LCAB

Hoe pittig is een hete peper? Hoe kun je dit het beste beoordelen? En hoe zorg je ervoor dat je meerdere pepers kunt proeven zonder dat je mond in de brand blijft staan?

© Kenniscentrum LCAB

Dit zijn allemaal vragen die afgelopen week aan de orde kwamen bij de paneldiscussie over hete pepers en pikante sauzen. De paneldiscussie werd uitgevoerd voor het KIEM project SPICE: Systeem voor Pittigheids Classificatie en Evaluatie. Het SPICE project is een samenwerking tussen LCAB, BU Glastuinbouw & BU Bioscience (WUR) en diverse Mkb's.

Tijdens het project wordt er o.a. onderzocht hoe een smaaktest met pittige producten kan worden opgezet. De paneldiscussie gaf inzicht in de pittigheidsbeleving door verschillende pepers en pikante sauzen te laten proeven. Daarnaast zijn er ook verschillende producten getest om te neutraliseren tussen de producten. Iemand zin in een hapje slagroom?

Meer informatie over het SPICE project? Stuur Angelic van der Aar, PhD of Laurie Mans een berichtje.

Bron: Kenniscentrum LCAB

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer