Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruime oogst en goede maten voor Spaanse mango's en avocado's

De Europese vraag naar tropisch fruit blijft groeien. In dat licht trapt het Spaanse Montosa het mangoseizoen af met stevige volumes en topkwaliteit. Ook voor de Spaanse avocado's ziet het er goed uit. De verkoopplannen zijn ambitieus: de eerste contracten met afnemers liggen al op tafel.

© Montosa

Een rijkere oogst dan vorig jaar
Waar het mangoseizoen in 2024 nog tegenviel door een schaarse oogst, is het dit jaar een heel ander verhaal. "Vorig jaar was het flink behelpen, maar nu zijn de volumes ruim en hebben we mango's in alle maten, stuk voor stuk van goede kwaliteit", aldus commercieel directeur Thierry Athimon. "Bij een overvloedige oogst willen telers vaak snel oogsten, maar wij letten extra op kleur en zorgen dat de vruchten zo min mogelijk vlekken hebben. Dat oog voor detail maakt onze mango's geliefd bij onze klanten", zegt hij.

© Montosa

Goede vooruitzichten voor de avocado
Ook de avocado-oogst belooft veel goeds. De overvloedige regenval afgelopen winter heeft de bomen duidelijk goed gedaan. "We verwachten zowel grotere aantallen als mooiere maten. Natuurlijk blijven we voorzichtig tot we echt kunnen gaan plukken, maar de signalen zijn positief, zowel voor de gangbare als voor de biologische avocado's", vertelt Athimon.

© Montosa

Guacamole verovert de supermarkt
Montosa timmert ook stevig aan de weg met verse guacamole voor de retail. "In Spanje leveren we al jaren aan de grootste supermarktketen. Die samenwerking heeft ervoor gezorgd dat guacamole inmiddels gewoon in de koelkast ligt bij veel gezinnen", legt Athimon uit.

De guacamole wordt gemaakt van 100% verse avocado's, rechtstreeks verwerkt in de eigen fabriek, met geavanceerde HPP-technologie. Dat zorgt voor een smeuïge textuur en behoud van smaak en geur. "We zetten in op topkwaliteit. Daarom hebben we fors geïnvesteerd in productiecapaciteit en automatisering. Nu bereiden we nieuwe smaken voor en willen we onze aanwezigheid op de Europese markt uitbreiden", besluit hij.

Voor meer informatie:
© MontosaFrutas Montosa
Finca el Molino s/n
29792 Valle-Niza (Málaga) – Spanje
Tel: +34 686 31 52 36
frutasmontosa.com

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer