SVO Vakopleider Food bestaat 100 jaar en grijpt dit jubileum aan om het belang van goed vakonderwijs in de foodsector te benadrukken. In een tijd van personeelstekorten en toenemende aandacht voor duurzaam, gezond en innovatief voedsel, ziet de organisatie een cruciale rol voor vakmensen in supermarkten, horeca, foodservice, industrie en versspeciaalzaken.
© SVO Vakopleider Food
"De toekomst van eten begint in het klaslokaal", zegt Roeland Buijsse, voorzitter van het College van Bestuur van SVO. "De uitdagingen rond voedselzekerheid, duurzaamheid en gezondheid vragen om vakmensen die weten wat ze doen. Op de werkvloer, achter de toonbank en in de keuken."
Bezig met de toekomst
SVO werd in 1926 opgericht als de SlagersVakOpleiding en is naar eigen zeggen inmiddels uitgegroeid tot dé landelijke vakopleider voor de wereld van eten en drinken. Jaarlijks volgen ruim 2.000 studenten een opleiding bij SVO. Het jubileumjaar 2025-2026 staat in het teken van de campagne 'Al 100 jaar bezig met de toekomst', waarin de verbinding tussen docenten, studenten en alumni centraal staat.
Daarnaast organiseert SVO vijf regionale jubileumevenementen, de zogenoemde SVO Food Expedities. Deze bijeenkomsten brengen studenten, leerbedrijven, docenten en partners samen om ervaringen uit te wisselen en naar de toekomst te kijken. Het jubileumjaar wordt afgesloten met het landelijke Food Expeditie Festival op 7 mei 2026 in Houten.
Voor meer informatie:
SVO vakopleiding food
Tel.: +31 (0)30 275 81 81
[email protected]
www.svo.nl