De vraag naar palmkool blijft jaar na jaar stijgen. "Op dit moment krijgen we drie keer zoveel bestellingen binnen als rond dezelfde tijd vorig jaar", zegt Riccardo Giacomini, commercieel directeur bij het Italiaanse Sipo. Het bedrijf blikt terug op een succesvol seizoen.
© Cristiano Riciputi | AGF.nl
"Palmkool is geen nieuwkomer", legt Giacomini uit, "maar de groei in populariteit blijft verrassen. We bieden het aan in flowpack van 500 gram of los verpakt. De afzet gaat vooral naar de Italiaanse supermarkten, maar we leveren ook aan klanten in onder andere Griekenland, Zwitserland en Litouwen."
© Cristiano Riciputi | AGF.nlCamilla Goretti (klantenservice), Riccardo Giacomini (commercieel directeur) en Laura Ferrari (directie-assistent)
De kool wordt geteeld door vaste telers van Sipo in twee teeltgebieden: Romagna en Fucino.
Wat Giacomini vooral opvalt, is dat de afzet steeds minder seizoensgebonden is. "Palmkool wordt tegenwoordig het hele jaar door gegeten, vooral omdat het als gezond en voedzaam wordt gezien. Op dit moment zijn de prijzen bovendien erg aantrekkelijk."
© Cristiano Riciputi | AGF.nlKnolselderij
Sipo richt zich niet alleen op palmkool, maar ook op andere bijzondere groenten die steeds bekender worden. Denk aan knolselderij en rode biet.
Knolselderij is een typische wortelgroente. Het eetbare gedeelte is de witte, bolvormige wortel. Ook rode biet valt binnen Sipo's assortiment aan wortelgewassen. Deze wordt vooral geteeld in Veneto en is geliefd om zijn antioxidanten.
Voor meer informatie:Sipo Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) – Italië
Tel: +39 (0)541 339711
[email protected]
www.sipo.it
Voor meer informatie:
Riccardo Giacomini
Tel: +44 7949425912 (VK)
[email protected]