Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Texelse zeewierteler ziet verzilting niet als vloek, maar als kans

Zeewierboer Kasper van Kraaij (54) uit Texel laat zien dat verzilte grond geen vloek hoeft te zijn: met zeewier als groeistimulator groeien gewassen als tomaat, rucola en oesterblad verrassend goed. Zijn bedrijf Waddenwier combineert techniek, duurzaamheid en culinaire innovatie, en levert producten die hun weg vinden naar winkels, chefs en lokale producenten.

Niet alleen duurzaam, maar ook smakelijk
Zilte grond en brak water maken wereldwijd steeds meer landbouwgrond ongeschikt voor traditionele teelt – een groeiend probleem door klimaatverandering en zeespiegelstijging. Van Kraaij ziet die uitdaging juist als kans: met groeistimulatoren van zeewier laat hij groenten als rucola, tomaat en oesterblad uitstekend gedijen op verzilte bodem. Daarmee biedt zeewier niet alleen een duurzaam alternatief, maar ook een nieuwe smaakdimensie voor de AGF-sector, zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad.

Bron: Noordhollands Dagblad

Gerelateerde artikelen → Zie meer