Het nieuwe seizoen voor Hollandse gember is weer begonnen. Sander van Kampen van Dutch Wasabi meldt dat de oogst dit jaar van uitzonderlijk goede kwaliteit is. "Mede geholpen door het gunstige voorjaar was de groei optimaal en kan er nu volop geoogst worden."
© Dutch Wasabi
"We hebben dit seizoen grote stappen gezet in de optimalisatie van ons uitgangsmateriaal," vertelt Sander, oprichter van Dutch Wasabi. "Door verbeterde opkweek en zorgvuldige rassenkeuze is de kwaliteit van de gember duidelijk vooruitgegaan."
De Hollandse gember onderscheidt zich van importgember door haar sappigheid zonder draden, dunne schil en aromatische smaak. Vaak wordt de oogst ook als jonge gember aangeboden, een product dat zich leent voor zowel culinaire toepassingen als verwerking in sap en pickles.
Hoewel het aantal afnemers ieder jaar groeit, blijft het volgens Dutch Wasabi een nichemarkt. "We merken dat steeds meer chefs, groothandels en speciaalzaken kiezen voor lokaal en duurzaam geteelde gember. Toch is het nog steeds een bijzonder product dat zijn plek vooral vindt bij liefhebbers van kwaliteit en authenticiteit," aldus Van Kampen.
© Dutch Wasabi
Om de kwaliteit en continuïteit nog verder te verbeteren, wil Dutch Wasabi de komende jaren de teelt en verwerking van gember verder door ontwikkelen en waar mogelijk automatiseren.
De gember is vanaf nu beschikbaar in diverse verpakkingen, waaronder losse stuks, verpakt in flowpack, en 5 kilo-dozen.
Voor meer informatie:
Sander van Kampen
Dutch Wasabi BV 
Tel.: +31 (0)85 0602515
[email protected]
www.dutchwasabi.nl