Als je echt specialist wilt worden, kun je beter je assortiment beperken en focussen op een paar producten. Scandola Fruits volgt dat recept: het richt zich op blauwe bessen en aardbeien. Zo wil het een vaste waarde zijn op de Italiaanse markt.
© Scandola fruit
"We telen 25 hectare blauwe bessen", vertelt CEO Matteo Scandola. "We oogsten van juni tot oktober. De blauwe bessen staan in potten, met fertirrigatie en onder hagelnetten. Dit jaar verwachten we ongeveer 200 ton te oogsten. De afzet loopt tot nu toe stabiel, zonder grote prijsschommelingen. De verkoopprijzen liggen iets boven die van 2024, maar zijn niet uitzonderlijk hoog. Gemiddeld verkochten we tussen €7,50 en €8,50 per kilo."
© Scandola fruit
De klanten van Scandola Fruits zijn groothandels en supermarktketens, ook in Duitsland, Oostenrijk, Oost-Europa, Zweden en België. "De populairste verpakkingen zijn trays van 400 g of 250 g. Dit jaar winnen ook verpakkingen van 300 g aan populariteit. Kleinere formaten, zoals 125 g, vallen terug omdat de verpakking relatief te duur is ten opzichte van de inhoud."
© Scandola fruit
Naast blauwe bessen teelt Scandola Fruits aardbeien op substraat, met een lang seizoen van maart tot en met december. "We telen 15 hectare aardbeien. We hebben al meer dan 50 jaar ervaring met dit product. De favoriet is een enkellaags verpakking van 400 g."
© Scandola fruit
Ook de plantenvermeerdering zit in de lift bij Scandola Fruits. Het werkt daarvoor samen met veredelaars wereldwijd. Zo kan het bedrijf inspelen op de verschillende teeltvereisten en op de smaakverwachtingen van de consumenten.
© Scandola fruit
Voor meer informatie:
Scandola Fruits
Via Toffanelle Nuove n°19
37059 Zevio (VR) – Italië
Tel: +39 351 668 6474
[email protected]
www.scandolafruit.com