Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goed seizoen voor wilde paddenstoelen in aantocht"

Met de herfst in aantocht zijn in Spanje de eerste wilde paddenstoelen alweer geplukt. Het weer zit dit jaar mee, waardoor telers en handelaren een goede oogst verwachten. Waar vroeger vooral verse of gedroogde paddenstoelen de norm waren, is tegenwoordig de diepgevroren variant het populairst. Dankzij ultradiepvriestechnieken blijven smaak en textuur behouden, en kan de consument het hele jaar door rekenen op een constante aanvoer.

"De regen, warme dagen en koele nachten geven ons dit jaar een prima vooruitzicht. Zowel in kilo's als in kwaliteit wordt het een goed seizoen", vertelt Isaac Petràs, directeur van Bolets Petràs.

© Bolets Petràs

Toch ziet hij ook de impact van klimaatverandering: "Vroeger plukten we in dertien landen, nu importeren we paddenstoelen uit tweeëndertig landen. Door de hitte en de toename van plagen lijdt de kwaliteit. Daarom zoeken we in steeds meer regio's naar de beste paddenstoelen." Naast Europa haalt het bedrijf ook paddenstoelen uit Azië en teelt het zelf champignons en shiitakes in kassen.

Volgens Petràs is de markttrend duidelijk: diepgevroren paddenstoelen zijn in opmars. "Het invriezen direct na de oogst maakt dat ze hun smaak en kwaliteit behouden alsof ze net geplukt zijn. Zo kunnen we supermarkten beleveren zonder afhankelijk te zijn van het weer." Het bedrijf opende daarvoor een productielocatie in Roemenië, van waaruit veel landen worden beleverd.

© Bolets Petràs

Hoewel de paddenstoelen in de natuur groeien, krijgen ze geen officieel bio-label. "We werken met een conventioneel product, al is de oogst wel wild."

Het plukken en verwerken van paddenstoelen vraagt veel vakmanschap. "Ze vinden is al lastig, maar ook het juiste snijden en direct goed bewaren vereist ervaring", legt Petràs uit.

© Bolets Petràs

Het aanbod in de markt is groot, maar Bolets Petràs blijft trouw aan het familie-erfgoed. "Onze grootvader zette in op kwaliteit, smaak en stevigheid, en dat doen wij nog steeds. Daarvoor moeten we veel reizen en oogsten wereldwijd controleren, maar dat is ook de reden dat klanten ons waarderen."

Het bedrijf specialiseert zich in verse, gedroogde en ultradiepgevroren paddenstoelen, met bijzondere aandacht voor de wilde soorten uit Spanje.

Voor meer informatie:
Isaac Petràs (manager)
Bolets Petràs
Tel: +34 639 70 07 69 (Spanje)
[email protected]
www.boletspetras.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer