Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse bramenverkoop +22%

Het bramenseizoen in het Verenigd Koninkrijk is van start gegaan, en telers zetten zich in om de bekendheid van deze vrucht binnen de bredere categorie van zachtfruit te vergroten. British Berry Growers, dat 95% van de zachtfruittelers in het VK vertegenwoordigt, benadrukt dat bramen vaak in het schap blijven vanwege hun associatie met struiken langs weilanden en wegen.

© British Berry Growers

Isla Haslam, Marketing Manager bij Driscoll's: "Bij het horen van 'bramen' denken veel mensen nog steeds aan wrange haagvruchten en doornige struiken, maar de bramen in de Britse supermarktschappen bieden een geheel andere ervaring. Ze zijn inderdaad groter, maar het echte verschil zit in de smaakconsistentie - zoet en heerlijk sappig, week na week. Dankzij jaren van vernieuwing van rassen en de zorgvuldigheid van telers zijn dit bramen die je zo uit het bakje kunt eten."

© British Berry Growers

Voedingsdeskundige Rhiannon Lambert voegt toe: "Bramen zijn van nature zoet en een uitstekende bron van vitamine C, die de immuunfunctie ondersteunt en helpt een gezonde huid te behouden. Ze bevatten bovendien antioxidanten zoals anthocyanen, die hen hun dieppaarse kleur geven. Recent onderzoek suggereert dat anthocyanen de bloedvatfunctie en cognitieve gezondheid, waaronder het geheugen, kunnen bevorderen. Daarnaast zijn bramen rijk aan voedingsvezels, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering en darmwerking. Deze eigenschappen maken bramen een veelzijdige toevoeging aan het ontbijt, of je ze nu door yoghurt mengt, in een smoothie verwerkt, of rechtstreeks uit het bakje eet. Als land zouden we bramen niet alleen als bakingrediënt moeten zien, maar ook als een voedzame vrucht die makkelijk in alledaagse maaltijden en snacks kan worden geïntegreerd."

Marktgegevens tonen aan dat de categorie steeds sterker wordt. Volgens Kantar nam de Britse verkoop van bramen in de 12 weken van eind april tot half juli toe met 11%. In de vier weken tot half juli stegen de volumes bovendien met nog eens 22%.

© British Berry Growers

Nick Marston, voorzitter van British Berry Growers: "Eind juli hadden onze Britse telers bijna 1.500 ton bramen geleverd aan grote retailers in het VK, een stijging van 25% ten opzichte van vorig jaar. Deze groei wordt gestimuleerd door de ontwikkeling van nieuwe rassen, die zijn veredeld voor een betere smaak, grotere maten en een langere houdbaarheid. Het is essentieel om consumenten te blijven informeren over de goede smaak, gezondheidsvoordelen en de superfoodstatus van bramen om de populariteit te behouden en bramen in de ontbijtborden van het land te krijgen."

© British Berry GrowersVoor meer informatie:
British Berry Growers
Tel: +44 7966 521779
www.britishberrygrowers.org.uk

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer