"We verwachten 30 tot 40% minder kilo's kaki's te oogsten, zowel van het ras Kako Tipo als van Rojo Brillante", zegt Mirco Zoffoli, commercieel medewerker bij het Italiaanse Domenico Laghi. "Maar dat hoeft geen slechte zaak te zijn: doordat de bomen minder vruchten dragen, worden die gemiddeld groter. En dat ze maakt ze net waardevoller. Op de markt krijg je pas echt goede prijzen bij maat 24+."
© Domenico Laghi S.A.S. Di Ghiddi Jenny & C.
Mirco Zoffoli
Domenico Laghi start de afzet van Kako Tipo eind september, en van Rojo Brillante rond 20 oktober. "Van de Kako Tipo exporteren we een flink deel, vooral naar Zwitserland. In Italië gaat het fruit zowel naar de retail als de groothandel."
© Domenico Laghi S.A.S. Di Ghiddi Jenny & C.
Sterk punt van het bedrijf is de handmatige verwerking. "We hebben vast personeel dat dit werk al meer dan tien jaar doet. Het fruit wordt zorgvuldig behandeld en komt in perfecte staat bij de klant aan."
© Domenico Laghi S.A.S. Di Ghiddi Jenny & C.
Het nieuwe ras Ribera Sun
De Rojo Brillante kaki's worden in Apulië en Basilicata geteeld. "We hebben ook een nieuw ras: Ribera Sun. Deze mutatie van de Rojo Brillante is gemiddeld zo'n 10% groter", besluit Zoffoli.

Voor meer informatie:
Mirco Zoffoli (commercieel medewerker)
Domenico Laghi Sas
Via Cà Mattioli, 2
47122 Forlì (FC) – Italië
Tel: +39 (0)543 722349
[email protected]