Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nettoresultaat bij What's Cooking? naar nieuw record

De omzet van het Belgische voedingsbedrijf What's Cooking? is in de eerste helft van 2025 met 13,5% gestegen naar 222 miljoen euro. Dat is voor 6% het gevolg van organische groei. Daarnaast is er de impact van de acquisitie in Rennes die een omzet realiseerde van 12,8 miljoen euro in de periode 1 april tot 30 juni. Het nettoresultaat steeg van 10,1 miljoen euro in de eerste jaarhelft van 2024 naar 20,3 miljoen in de eerste helft van 2025.

Piet Sanders, CEO van What's Cooking?, licht toe: "Deze resultaten bevestigen dat onze strategie werkt. Onze organische groei zit op schema en ook de acquisitie van de site in Rennes zit 'on track' en draagt onmiddellijk bij aan ons resultaat."

© What's Cooking?

De impact van kostenstijgingen bleef beperkt in de eerste jaarhelft maar What's Cooking? merkt wel blijvende inflatie op grondstoffen. Met name de kosten voor vlees en zuivel blijven hoog. Deze kostenstijgingen zal de producent van kant-en-klare maaltijden transparant blijven doorberekenen aan de afnemers.

In de eerste helft van 2025 steeg het onderliggende bedrijfsresultaat EBITDA met bijna 34% naar 19,8 miljoen euro. De acquisitie van de vestiging in Rennes droeg daar onmiddellijk aan bij. De toename in het nettoresultaat komt mede uit de afgestoten bedrijfsactiviteiten in vleeswaren. Het bedrijf kon een eenmalig resultaat na winstbelasting van 12,3 miljoen euro boeken uit de gerealiseerde meerwaarde na aftrek van de transactiekosten.

Bron: What's Cooking?

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer